Egy ilyen helyzetben kinek a biztosítójának kellene a kárt megtéríteni, ki lenne a hibás?
Mondjuk jönne szembe egy kamion szabálytalan előzés vagy megcsúszás miatt,látnám,hogy ez frontálisan nekemjön,de mellettem 1 sáv még van amibe áll pl 1 suzuki
én megijedek ,de átmegyek a másik sávba a frontális elkerülése végett és pl : meghúzom a suzukit.
Akkor a szabálytalanul haladó szembejövő kamion biztosítója fizet nekünk?
Mindig a károkozó biztosítója fizet, esetedben a kamioné.
Lehetett volna egyszerűbben is: Állsz pl. a lámpánál és valaki hátulról beletol az előtted állóba. Akkor se te fizetsz, hanem az aki beletolt a másikba. Nem te leszel a károkozó.
AHA! Hogyne!
Ebben az esetben te vagy a károkozó!
Hogyan bizonyítod, hogy neked akartak jönni?
Nem csak az lehet a károkozó, aki résztvett az ütközésben.
Tudod a kreszben olyan is van, hogy az előzés ött feltétele.
Ha a suzukis úgy érezte, hogy a vele szemben jövő kamionossal ütközni fog, akkor nyilvánvalóan a kamionos hibázott az előzés során. Még akkor is, ha mérnöki elemzés szerint az ütközés nem következett volna be.
Bizonyítani pedig sokféle módon lehet. Pl. az a vezető, akinek a kocsijával ütközött, lehet szemtanú. Lehetnek további tanúk és térfigyelő kamerák is.
Lehetett a kamionban is kamera, a Suzukiban is.
Írtam, hogy nehéz ügy, ha elszelel a kamionos. Ennyiből valóban nehezebb a bizonyítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!