Ti melyik megoldást választanátok autó vásárlásra?
Ha eladom az autóm, kb. fél milliót kapnék érte. Ezután 2 lehetőség van: új vagy használt autó vétele, amit én így látok:
Új: legolcsóbb új autók kb. 4 millióba kerülnek, nincs ennyi pénzem, hogy kifizessem, a megtakarításomat pedig nem akarom önerőre költeni, így marad a hitel.
Felveszek 3,5-4 millió jelzáloghitelt alacsony törlesztőrészlettel 16-20 évre. A baj ezzel az, hogy hosszú a hitel lejárata, de magasabb törlesztőrészletet nem akarok bevállalni, illetve amire kifizetem, akkorra már ez az új autó is olyan idős lesz, mint a mostani és már öregnek fog számítani.
Használt: max. 2 millióért veszek használt autót, amihez felveszek 2 milliót 8 évre (KH banknál számolom és ott jelzáloghitelben 2 mFt a min.). Ekkor lesz egy több éves autóm, ami az előző esethez képest szintén öreg lesz, mire kifizetem a hitelt. Illetve nem tudni, hogy problémái vannak az autónak, amik egy próbakör alatt vagy akár hónapokig sem derülnek ki...
Ti melyik megoldást választanátok?
" utóbbi 2 évben ráköltöttem 200-250 ezret,"
Új autó esetén is simán rámegy ennyi: Első évben több kötelező szerviz, utána évente egy. Mindegyik alkalommal otthagysz 30 ezret (suzuki esetén. Drágább márkánál többet). Erre rájön a biztosítás és CASCO, ami 100 ezer. Persze itt még nem tankoltál és a téli gumi sincs meg.
Ugyanakkor azt megértem, hogy megbízhatatlan autó nem állapot. Adjad el a francia csodát és vegyél egy japán kisautót. Kacsa suzukit lehet olcsón kapni (vigyél magaddal szerelőt, vagy garanciát vállaló kereskedőtől vegyed).
Továbbra sem írtad le pl. hogy milyen közlekedésre keresel autót.
városi vagy vidéki?
autópálya vagy sima országút..
szerintem adjad el azt a francia hulladékot és vegyél egy suzuki 1.3-ast
300e-ért már tök szépeket kapsz:
városi használatra de országútra is teljesen tökéletes
a maga 800 kilójával bőven elegendő az 1.3-as motor is, és megbízható motorja van, és ha nem hajtod neki 5 liternél nem igen eszik többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!