Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti melyik megoldást választaná...

Ti melyik megoldást választanátok autó vásárlásra?

Figyelt kérdés

Ha eladom az autóm, kb. fél milliót kapnék érte. Ezután 2 lehetőség van: új vagy használt autó vétele, amit én így látok:

Új: legolcsóbb új autók kb. 4 millióba kerülnek, nincs ennyi pénzem, hogy kifizessem, a megtakarításomat pedig nem akarom önerőre költeni, így marad a hitel.

Felveszek 3,5-4 millió jelzáloghitelt alacsony törlesztőrészlettel 16-20 évre. A baj ezzel az, hogy hosszú a hitel lejárata, de magasabb törlesztőrészletet nem akarok bevállalni, illetve amire kifizetem, akkorra már ez az új autó is olyan idős lesz, mint a mostani és már öregnek fog számítani.

Használt: max. 2 millióért veszek használt autót, amihez felveszek 2 milliót 8 évre (KH banknál számolom és ott jelzáloghitelben 2 mFt a min.). Ekkor lesz egy több éves autóm, ami az előző esethez képest szintén öreg lesz, mire kifizetem a hitelt. Illetve nem tudni, hogy problémái vannak az autónak, amik egy próbakör alatt vagy akár hónapokig sem derülnek ki...

Ti melyik megoldást választanátok?

2017. aug. 15. 11:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
200-250 ezer az még nem olyan vészes, nekem volt olyan autóm amire nem egész két év alatt 750-et költöttem, na akkor pattant el valami... és lecseréltem másikra.
2017. aug. 15. 20:58
 12/13 anonim ***** válasza:

" utóbbi 2 évben ráköltöttem 200-250 ezret,"

Új autó esetén is simán rámegy ennyi: Első évben több kötelező szerviz, utána évente egy. Mindegyik alkalommal otthagysz 30 ezret (suzuki esetén. Drágább márkánál többet). Erre rájön a biztosítás és CASCO, ami 100 ezer. Persze itt még nem tankoltál és a téli gumi sincs meg.

Ugyanakkor azt megértem, hogy megbízhatatlan autó nem állapot. Adjad el a francia csodát és vegyél egy japán kisautót. Kacsa suzukit lehet olcsón kapni (vigyél magaddal szerelőt, vagy garanciát vállaló kereskedőtől vegyed).

2017. aug. 16. 10:53
 13/13 anonim ***** válasza:

Továbbra sem írtad le pl. hogy milyen közlekedésre keresel autót.

városi vagy vidéki?

autópálya vagy sima országút..

szerintem adjad el azt a francia hulladékot és vegyél egy suzuki 1.3-ast

300e-ért már tök szépeket kapsz:

[link]

városi használatra de országútra is teljesen tökéletes

a maga 800 kilójával bőven elegendő az 1.3-as motor is, és megbízható motorja van, és ha nem hajtod neki 5 liternél nem igen eszik többet

2017. aug. 19. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!