Ki lehet védeni valamivel, hogy a benzin tartós, akár több éves tárolás után se romoljon meg?
1. De, a benzin megromlik, vagyis én úgy tudom. A benne lévő adalékanyagok kicsapódnak, becsomósodnak, ami dugulást eredményez.
2. A benzinárak a következő években évi 10-20% fognak emelkedni. Mivel a befektetéseim átlagosan valamivel kevesebbet hoznak, ezért érdemes lenne némi benzint felhalmozni, már csak azért is, mert annyira rugalmatlan a kereslet, hogy az áremelések ellenére is hamarosan benzinjegy-rendszer bevezetése szükségeltetik. Illetve mindenképpen szeretnék fenntartani egy benzinnel működő járművet öregkoromra. Hogy ha nem is lehet majd velük közlekedni, azért néha napján beindíthassam pár percre és hallgassam a motor duruzsolását. De ehhez benzin kell.
Egyszer 20 éves benzint töltöttem a motoromba az új benzinhez. Először indult és ment, másodszor is indult nagy nehezen és ment, harmadszorra már nem indult.
Lecseréltem és onnantól pöcc-röff.
Befektetésnek nagyon jó.
De,bizonyos mennyiség fölött nem tárolhatod otthon az üzemanyagot.
Van ennek valami szabályozása,mert ugye jövedéki termék.
Meg egyébként is balesetveszélyes.
Szia!
Sajnos valóban "megromlik" a benzin, pontosabban ahogy az előttem szólók is leírták bizonyos részei elbomlanak illetve csomósodnak. Léteznek adalékanyagok amik stabilizálják az üzemanyag minőségét. Azt tudni kell, hogy ezek sem évtizedekre szólnak ha jól tudom 1-2 évre. Érdekességképpen nagyapám az MZ Trophy-ját kb 10 év állás után vettem elő. Szétszedés ellenőrzés tisztítás és a benne 10 évet állt keverékkel el is indult sőt amíg volt benne azzal is ment. Mondjuk veszettül füstölt, valószínűleg betöményedett az olaj-benzin keverék. Namost itt nem biztos, hogy a régi benzin stabilabb mivolta segített, hanem a motor igénytelensége(jó értelemben) is.
Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!