Peugeot 307es autónk fullad ha hegyen megyunk fel vele de miért?
Tehát peugeot 307 1.4 benzines 88 lóerő 16 szelepes autóról van szó.
Lementünk vele a tengerre de az apartman ahova terveztunk megszállni az nagyon magason van es rengeteget kell a kocsinak fel fele menni.
Csak 1.be megyunk vele a hegyeken max 7 vagy 10% os emelkedő lehet kb.
Az auto egyre lassul es lassul nem áll meg de viszont nem tudom h ettől lehet e bármi baja mert ez még csak az 1.ső nap és 10napra szántuk magunkat itt maradni..
A válaszokat előre is köszönöm!!!
Szerintem a gyújtógyertyái szarakodnak.
Személyesen ismerem a motort, hasonlóan kínlódtunk vele. Ha sokat forgott vagy bemelegedett elhagyta az erő, pedig sokáig mind a 4 henger üzemelt benne. Akkor kezdtünk gyanakodni, mikor már hallható volt, hogy leállt egy hengere (ilyenkor kicsit ilyen fűnyírósabb, szuszogó hangja van és ugrál az alapjárat).
Ha tényleg csak ez a problémája és nem is dől belőle füst sehonnan, akkor nem lehet baja. Minden bizonnyal haza fog hozni titeket. Esetleg próbáljátok 3000 alatt tartani a fordulatot, klíma nélkül, hogy kevésbé melegedjen, bár hegymenetben ez szinte esélytelen.
Köszi a választ!!!
Az autó bármikor begyujt elsőre es szépen is működik. Gyertya csere mellett mit javasolsz még pl 15w40 es olajat raknák bele akkor jobb e lenne mert most 10w40es van benne segitene e valamit??
Ezzel kapcsolatban más értelmes ötletem nincs. Esetleg ha leveszed a motor műanyag burkolatát (könnyen lejön, csak meg kell emeli fölfele) alatta látszanak a kartergáz elszívó csövek, néha elrepednek és fals levegőt szív onnan a motor.
Az olaj csere semmit nem befolyásolna, ha 40-re végződik bőven jó bármelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!