Milyen a helyes fékezés? (lent kifejtem)
Megyek egy autóval és látom,hogy fékeznem kell,hozzáteszem,hogy nem vagyok nagy sebességfokozatban(1-es vagy 2-es) Mi a helyes fékezési mód?
Kuplung majd leváltok 1-esbe vagy üresbe és utána csak sima motorfék?
vagy le se kell váltanom,szimplán benyomom a féket?
motorfék az amikor sebességben van az autó és egyik pedál sincs benyomva... se kuplung se fék se gáz...
a motor fordulat ahogy esik vissza úgy fékezi a kocsit ezért motorfék.
szimplán benyomod a féket és amikor már 1000-alatt van a fordulat akkor kidobod üresbe és megállsz...
vagy lehet 50-ről is kidobni üresbe és úgy gurulni, én utóbbit szoktam mert kényelmesebb és öreg szívómotoroknál gazdaságosabb
Tanulóknak így kell: 50kmh vagy 4fokozatba, látod, h piros a lámpa, a jobb lábad a gázról átteszed a fékre, amikor már csökken a fordulatszám, hallod, h mélyűl a hang, benyomod a kuplungot is. Ahogy 0kmh vagy, 4ből kiteszed üresbe, és ha sík az út, a féket is elengedheted.
Kanyarban: 47kmh vagy, 4fokozatban. Mondja a csávó melletted, h fordúlj jobbra. Elkezdel fékezni, mélyűl a hang, benyomod a kuplungot is, lelassúlsz még a kanyar előtt 18ra, ekkor 1 pillantás alatt 4ből üresbe tolod, innen beteszed azonnal 2fokozatba. És kettesben enyhe gyorsítással fordulsz be.
Aztán ahogy megkapod a jogsit, az egészet elfelejted, és lehet normslisan vezetni, gyorsabban, nem feltartva mindenkit
Törekedni kell a motorfékre a lehető legtöbb esetben, mert ilyenkor abszolút § az autó fogyasztása és nem tud megcsúszni az autó, hiszen magát lassítja az autó és nem fékezve éred el a lassulást ami egy csúszós úton megpördüléssel is járhat.
Csak a magyar vezetési morál nem mindig teszi lehetővé, hogy motorfékezz (csak), mert a valogadba mennek, ha nem veszik észre a féklámpádat és sokszor belefékeznek a fenekedbe. Ezért sem működik a tempomat autópályán sem, mert az biztos hogy nem tudsz egyenletesen haladni 130km/h-val, ugyanis ha előtted 120km/h-val megy ez autó, te belső sávba mész és olyan hosszú lesz az előzésed, hogy a sehonnan előbukkanó 210-el érkező BMW le fog villogni az útról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!