Ha hengerfejes az auto, akkor kigyulladhat?
Sziasztok! Nagyon nagy problémába estem
Volt nekem egy 2000 évjáratú bmw e46 318ci-coupem amit beszámoltattam egy újabb másik autóba.Februárban vettem egy auto kereskedőtől aki ugymond szépen átvert vele. Nemrég sikerult beszámoltatni a kocsit és aki bevette hívott telefonon, hogy a kocsi majdnem felrobbant. Én nem is értettem, hogy mi történhetett. Azt mondta hengerfejes az autó és az olaj meg a hűtővíz egybefolyt.
Én nem is tudtam erről a hibáról és nem is értettem mi történt vele. Nem hajtottam széjjel, nem gyilkoltam meg ilyenek. Amíg nálam volt a kocsi nem jelentkeztek nála ilyen problémák. Egyszer egyszer fordult elő az, hogy a vízhőfok elíndult felfelé de aztán megnyomtam a gázt egy picit és egyből vissza állt az alap helyzetébe és nem csinálta utána. Mielőtt elcserélném volna a kocsikat több mint 100km-és utana tettem meg vele ahol semmi ilyen problémát nem csinált a kocsi pedig dugóba is keveredtem, ahol araszolgatni lehetett csak. Valaki árulja el nekem, hogy mi a tünetei a kocsinak ha hengerfejes lenne és egsátalán lehetséges az, hogy begyullad a motor? Elég sok pénz lett kifizetve a másik autóért és most nem tudnám melette fizetni a régi javítását is, tehát nem tudom mitévők legyek. A személy akinél most az auto van azt mondta, hogy mivel magánszemély vagyok így fél év garanciát vállaltam a kocsira amikor az adásvételit megirtuk. Én erről sem tudtam, hogy ilyen létezik egyátalán. Nem tudom mit tudnék tenni vagy mit lehetne de a szervizelést most nem tudnám kifizetni, viszont nem szeretnék játszani se a becsületemmel se mások egészségével, hogy nem jó az előző autó.
Aki tudna tanácsot adni mit lehetne tenni meg elmagyarázná az előjeleit egy hengerfejes autónak azt megköszönném!
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha hengerfejes akkor eszi az olajat, és a kipufogóból kèkes/feketés füst, esetleg olaj csöpöghet ki
attól nem gyullad ki a motorolaj, sokkal valószínűbb hogy gyürükopás/törés miatt az olaj felmelegedett és begyulladt
Annyi teendőd van,hogy elhajtod,mert neki kel bizonyítania,hogy eladáskor is a hiba fennállt.
Vannak nálunk is ilyen kissebségi vásárlók,akik kenik a száját az autónak és utána,mikor a motor kibukik,akkor viszik vissza,hogy már szr volt mikor tőled megvette.
A féléves garid meg úgy szól,ahogy leírtam.
Ilyen alapon minden héten javítathatnád az autót,amit tőled vett,mert mikor gyilkolja az beszrik.
Nem a te vevőd az első és nem is az utolsó ilyen ügyben.
Ha ezt megteszed,akkor mindég te fogod javíttatni féléven keresztül,mert zsarolható vagy.
Ha valami nem tetszik neki,mond hogy pereljen be.
Igen , bizonyitsa be hogy fenn állt a hiba a vásárláskor.
Na és ha fenn állt akkor annak már azt neki is észlelni kellett volna.
Egyébként a Bmw-k ilyenek hogy kigyulladnak , még ha tökéletesen szervizelik is.
Olvasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!