Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha hengerfejes az auto, akkor...

Ha hengerfejes az auto, akkor kigyulladhat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon nagy problémába estem

Volt nekem egy 2000 évjáratú bmw e46 318ci-coupem amit beszámoltattam egy újabb másik autóba.Februárban vettem egy auto kereskedőtől aki ugymond szépen átvert vele. Nemrég sikerult beszámoltatni a kocsit és aki bevette hívott telefonon, hogy a kocsi majdnem felrobbant. Én nem is értettem, hogy mi történhetett. Azt mondta hengerfejes az autó és az olaj meg a hűtővíz egybefolyt.

Én nem is tudtam erről a hibáról és nem is értettem mi történt vele. Nem hajtottam széjjel, nem gyilkoltam meg ilyenek. Amíg nálam volt a kocsi nem jelentkeztek nála ilyen problémák. Egyszer egyszer fordult elő az, hogy a vízhőfok elíndult felfelé de aztán megnyomtam a gázt egy picit és egyből vissza állt az alap helyzetébe és nem csinálta utána. Mielőtt elcserélném volna a kocsikat több mint 100km-és utana tettem meg vele ahol semmi ilyen problémát nem csinált a kocsi pedig dugóba is keveredtem, ahol araszolgatni lehetett csak. Valaki árulja el nekem, hogy mi a tünetei a kocsinak ha hengerfejes lenne és egsátalán lehetséges az, hogy begyullad a motor? Elég sok pénz lett kifizetve a másik autóért és most nem tudnám melette fizetni a régi javítását is, tehát nem tudom mitévők legyek. A személy akinél most az auto van azt mondta, hogy mivel magánszemély vagyok így fél év garanciát vállaltam a kocsira amikor az adásvételit megirtuk. Én erről sem tudtam, hogy ilyen létezik egyátalán. Nem tudom mit tudnék tenni vagy mit lehetne de a szervizelést most nem tudnám kifizetni, viszont nem szeretnék játszani se a becsületemmel se mások egészségével, hogy nem jó az előző autó.

Aki tudna tanácsot adni mit lehetne tenni meg elmagyarázná az előjeleit egy hengerfejes autónak azt megköszönném!

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. aug. 10. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

Ha hengerfejes akkor eszi az olajat, és a kipufogóból kèkes/feketés füst, esetleg olaj csöpöghet ki

attól nem gyullad ki a motorolaj, sokkal valószínűbb hogy gyürükopás/törés miatt az olaj felmelegedett és begyulladt

2017. aug. 10. 22:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Nálam nem füstölt egyátalán és az olajat sem ette így nem értem mi történhetett:/
2017. aug. 10. 23:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Annyi teendőd van,hogy elhajtod,mert neki kel bizonyítania,hogy eladáskor is a hiba fennállt.

Vannak nálunk is ilyen kissebségi vásárlók,akik kenik a száját az autónak és utána,mikor a motor kibukik,akkor viszik vissza,hogy már szr volt mikor tőled megvette.

A féléves garid meg úgy szól,ahogy leírtam.

Ilyen alapon minden héten javítathatnád az autót,amit tőled vett,mert mikor gyilkolja az beszrik.

Nem a te vevőd az első és nem is az utolsó ilyen ügyben.

Ha ezt megteszed,akkor mindég te fogod javíttatni féléven keresztül,mert zsarolható vagy.

Ha valami nem tetszik neki,mond hogy pereljen be.

2017. aug. 10. 23:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen , bizonyitsa be hogy fenn állt a hiba a vásárláskor.

Na és ha fenn állt akkor annak már azt neki is észlelni kellett volna.

Egyébként a Bmw-k ilyenek hogy kigyulladnak , még ha tökéletesen szervizelik is.

Olvasd el.

[link]

2017. aug. 11. 07:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat és a segítségüket!
2017. aug. 11. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!