Pontosan milyen büntetésre számíthatok, ha elkap a rendőr egy nagymotorral?
AK jogsim van,még másfél év mire letehetem a korlátlant.
Pontosan mekkora összegre büntethetnek meg és mennyi időre vonhatják be a jogsimat?
Van ahol fél évet mondanak,de hallottam már 2 évet is.
A pénzbüntetés tudtommal 30e-ről indul.
Ez mitől függ?Vagy esetleg hol tudnék utánanézni?
Helló!
A kételyek eloszlatása miatt:ha a kategóriára nincs érvényes vezetői engedélyed,akkor járművezetéstől eltiltás(3-24 hónap) plusz pénzbirság.Természetesen ha a kolléga kekeckedni akar,akkor megnézi a motort,ha esetleg még valami hiányosságra fény derül,az összeg bőven a (több)százezres nagyságrendet haladja meg.Ha van AK és B vezetői engedélyed és csókas a szabálysértési előadó, létezik kategória eltiltás is, de legalább 2 évig az A kategóriát nem rakhatod le.Ha a motorozás szerelmese vagy,akkor meggondolod,ráülj-e.Én motorosrendőr vagyok,speciel ha ilyen esettel találkozom megkérem az urat,hogy többet lehetőleg ne találkozzunk...De a járőrtársam nagyon hepciás erre...ő a legsúlyosabb szankciókat alkalmazni....Bár a múltkor egy 15!!! éves "urat" sikerült kivennem a forgalomból egy GSX-R 1000-el, M kategóriás jogsival..Ez azért durva volt....
Ja,és még egy gondolat!A motorosokat elég sokat igazoltatják mostanában,vannak különböző akciók,amik alatt csak motorosokat ellenőrzünk.FJR 1300 most a szolgálati motorom,elég fürge jószág és sokan próbáltak már meg ellógni...nem sok sikerrel.Széles utat a motorosoknak!
Egy motorosrendőr
Köszönöm a választ!
És az eltiltás időtartamát mi befolyásolja?
Biztosítás,forgalmi,műszaki állapot,védőfelszerelés mind rendben van nálam,leszámítva a kategóriát :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!