Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elárasztják az utakat az...

Ha elárasztják az utakat az elektromos autók, a zajtalanságukból nem lesz baj?

Figyelt kérdés
2017. aug. 8. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy vaktól kéne megkérdezni...

Viccet félretéve,a gázolások nem azért következnek be,mert a gyalogos nemhallotta a járművet.

Aki idióta,az lelép bármi elé hangtól függetlenül.

2017. aug. 8. 08:59
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

De lehet, van ahol "csendes gyilkosnak" nevezik az elektromos járgányokat.

Főnököm az Egyesült Államokból importált elektromos autót, és azokban kötelező a hanggenerátor.

https://www.youtube.com/watch?v=PWZf4QDygbQ

2017. aug. 8. 09:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. aug. 8. 09:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Első, nekem, mint gyakori gyalogosnak, aki ugyan tud vezetni, de nem szokott, elég félelmetesnek tűnik a dolog, ugyanis a mi településünkön nem egy olyan zebra- és lámpamentes utca van, ahol még az autókat se lehet látni, ha jönnek, mert az utcák "cikkcakkosak".
2017. aug. 8. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahol sok van belőlük, már baj van. A hibridekkel is. Ugye pont a városi tempónál a gördülési zaj is kicsi, ha még el is nyomja egyéb zaj, akkor az autó teljesen hangtalan.

Vannak országok, ahol kötelező hanggenerátor.

2017. aug. 8. 09:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Van egy két idióta aki a telefonjába van belemerülve és még a zene is ordít a fülében. Az ilyenek még a buszt vagy a szirénázó mentőt se veszik észre és kisétálnak elé (volt már rá példa).

Az elektromos autók a zajszennyezésre is jó hatással vannak, bár az új benzines autók is egyre halkabbak. Jó pénzért biztos lesznek hanggenerátorok. A legújabb autók meg már előbb észreveszik a gyalogost mint a sofőr. Szerintem ebből nem lesz gond.

2017. aug. 8. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tartom kizártnak, bringázás közben nem egyszer lépett már elém az útra gyalogos, aztán csak pislogott előttem, hogy hogy kerülök oda...
2017. aug. 8. 11:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Mire eljutunk odáig, hogy elárasztják az elektromos autók az utakat, szinte biztos, hogy addigra kötelező felszereltség lesz az automata vészfék funkció, ezzel is védve a figyelmetlen gyalogosokat. Nem kell aggódni.

A kötelező hanggenerátoros megoldás szerintem eszetlen vicc. Jó hogy nem tesznek a tisztán elektromos autóba egy kis dízelmotort, hogy kerregjen, legyen hangja. Mintha 5°C-os jeget kérnél a kóládba, hogy ne legyen túl hideg. Marhaság.

2017. aug. 8. 13:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Dede, erre majd át kell álljon az ember. Már volt is erről szó korábban is, sokan aggódnak a dolog miatt. 40 km/h körül városban még a gumi surrogása sem hallatszik.
2017. aug. 8. 15:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem eszetlen, én benzinessel járok szűk utcában lakom. Lazan kiugrik elem a gyalogos és megyek utána. Haverom a hibriddel meg jobban tapasztalja ezt. A Diesel elé a kutya se jön ki főleg mert PD Diesel az ugy kattogas mint állat :)
2017. aug. 8. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!