Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dizel autóval több baj van,...

Dizel autóval több baj van, mint ami benzinnel működik? Ha elromlik a javítatása többe kerül? (akinek dizelje van mik a tapasztalatai)

Figyelt kérdés
Használt hondát vennénk és dízeles autónk eddig sosem volt
2017. aug. 6. 14:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Jó lecke lesz. Remélem jó öreg, mert a hondák amúgy sem tartósak, és rohadt drága a javítása.
2017. aug. 6. 15:05
 2/19 A kérdező kommentje:
Értem,tehàt nem ajánlod mert alapból költséges ez az autó.Még renauton kombi(benzines)gondolkodtunk a bukszànk sajna meg van kötve.Abba az alkatrészek olcsóbbak gondolom.
2017. aug. 6. 15:12
 3/19 anonim ***** válasza:
26%

12év/280.000km óta van dízelem. Ez idő alatt semmivel nem költöttem rá többet, mintha ugyan ilyen benzinmotorral szerelt autóm lett volna. Az üzemanyagon viszont milliókat megspóroltam.

Ha holnap úgy összedőlne alattam a kocsi, hogy bontóba kéne leadni, még mindig nem állok rosszabbul anyagilag, mintha benzinesem lett volna.

Igen, elméletileg van benne olyan alkatrész, aminek drága a javítása/cseréje. De nem jellemző, hogy ezeket az alkatrészeket évente kéne cserélgetni. Mint ahogy az sem, hoyg egy benzines autót soha nem kell szervizelni évtizedek elteltével is olyan patent minden mint új korában.

Véleményem szerint az ilyen mondásokat a tipikusan magyar mentalitású "savanyú a szőlő, ezért nem is kell, inkább fikázom" típusú emberek találták ki és terjesztik.

A másik fontos dolog ehhez, hogy az vegyen dízelt, akinek a felhasználási szokásai indokolják. Pl rendszeres, hosszú távú autópályás ingázásra oké, de városba ne, mert úgy tényleg hamar vége lesz.

2017. aug. 6. 15:19
 4/19 anonim ***** válasza:
2017. aug. 6. 15:22
 5/19 anonim ***** válasza:
46%

Időpont ma 15:19

Teljes mértékben egyetértek.

2017. aug. 6. 15:44
 6/19 anonim ***** válasza:
33%

"mert a hondák amúgy sem tartósak"

Marha, a Honda az egyik legtartósabb autó.

De a kérdéshez: ha semmi mást nem nézek, csak azt, hogy a dízel ma már magától értetődően feltöltős, turbós. A benzines meg alapból nem az - bár már az új Hondák turbós benzinesek - és ami nincs, az nem tud elromlani.

Nekem egy 1.8 - as Civicem van, benzines, mikor újonnan vettem, ez a modell volt dízel változatban, ugyanúgy 140 lóerős, kerek 1 millával volt drágább újonnan. Ehhez nagyon sokat kell menned, hogy üzemanyagban behozd.

2017. aug. 6. 15:54
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.És szerintetek tényleg igazak azok a hîrek hogy 2027-re nem akarnak több dízel autót gyártani?
2017. aug. 6. 16:09
 8/19 anonim ***** válasza:
18%

7.

Igen, pl. a németeknél sokszor hallani, hogy feszegetik ezt, ne legyenek dízel kocsik. Meg amúgy is az elektromos autók felé terelik a társadalmat, úgyhogy nem elképzelhetetlen, hogy a dízelek fognak elsőként visszaszorulni. De azért 2027 - ig még sok víz lefolyik a Dunán.

2017. aug. 6. 16:14
 9/19 anonim ***** válasza:
35%
Vegyél egy benzines hondat. A 2.2 és Diesel motor a hondakban legendásan jó de sajnos mivel Diesel és Japánban nem gyártanak ilyet ezért sok német alkatrész van benne. Nagyon jól megtervezett szeriahiba mentes lett de pl a jó német kuplung ami hullik szét a kettős tömegű lendkerékkel együtt az sokszor cseres és drága. Ugyancsak 300e km körül a bosch porlasztok hullanak szét, de kb ennyi az élettartamuk nincs min csodálkozni. Más nincs vele de ezekkel együtt kell elni.
2017. aug. 6. 16:35
 10/19 anonim ***** válasza:
13%

Eddig 2 autóm volt, mindkettő dízel.

Az előzőnek motorikusan annyi baja volt csak, hogy tömítést, illetve szimeringet kellett cserélni az adagolóban, meg még egyszer vettem bele 2 izzítógyertyát. Más semmi.

A mostanival még nem volt gondom egyáltalán. (1.9 tdi)

Az egr-t mindkét autón lekötöttem, az olajat pedig 10 ezer kilométerenként cserélem.

2017. aug. 6. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!