Mi a baja az autónak? Mennyi lenne javitani?
Használt autót néztünk..
Beinditottam a motort és szokásosnál kicsit tovább tartott ilyen 3 mp volt...
Mikor hagytam állni az autót akkor az alapjárata a fordulatszám mérőn 0.5 és 1 között mozgott.. Szoval lement az egyes allá (ami nem tudom, hogy baj-e?)
És amikor vezettem úgy éreztem, hogy nem húz az autó..
Mi lehet a baja? és ha megvenném akkor mennyiért lehetne orvosolni ezt a problémát?
Más problémája nem volt kicsit rozsdás volt.. BMW E36 323i Kb. féléve áll a telepen és valamikor néha hétvégente megszokták dobatni a seggét a kocsinak. Lehet azért mert a benzin megposhadt vagy gyújtórendszer hiba... kuplunggal szerintem nem volt gond
Légyszíves vigyél magaddal autószerelőt legközelebb.
Ingadozott az alapjárata, egyenlőtlenül járt: lehet kicsi baj, amit egy takarítással meg lehet oldani, de lehet komoyl probléma is.
Ha egy 323i-ben nem érzel erőt egy jóval gyengébb autóból átülve, akkor ott valami gebasz van.
"Más problémája nem volt kicsit rozsdás volt.."
Aha, mire kint látszik a rozsda, addigra lehet megzabálta már belül a küszöböt és a karosszériás majd mond olyan összeget, hogy hidraulikus emelővel kell visszaemelni az álladat a földről.
"Kb. féléve áll a telepen és valamikor néha hétvégente megszokták dobatni a seggét a kocsinak."
Szóval nem kell senkinek a bajai miatt, így a gazdája meg a haverjai néha kicsit megkínozzák, ha már eladni nem lehet, mert nincs rá palimadár, akkor legalább élvezzék hogy ott áll.
És még egyszer: ha nem értesz hozzá nem égő vinni valakit magaddal, aki ért. Még ha fizetsz is neki, akkor is megéri, mert nem utána kell szaladgálni, hogy jajj de vacakot vettem...
"És még egyszer: ha nem értesz hozzá nem égő vinni valakit magaddal, aki ért."
Ezzel maximálisan egyetértek. 40 éve vezetek, s ezalatt megfordult pár vas a seggem alatt. Mindet úgy vettem, hogy elmentem egy szimpatikus szerelőhöz, s mondtam neki; figyelj, pajti, úgyis ide fogom hordani az autót hozzád, gyere velem, légy oly kedves, és vess rá egy pillantást. Természetesen nem kívánom ingyen. Eddig bevált a módszer.
Neked egyébként miért pont BMW kell? Ha figyelted volna ezt az oldalt, minden nyikhaj azt akar első autónak. Félmillás csúcszuper béjemvét. Ami aztán otthon fog rozsdásodni, mert legalább még fél milla kéne, hogy legalább a műszakin átrugdalják.
"egy minimális összeget egy 20ezrest adnék"
20k egy minimális összeg? Jól nyomod... :D
Driftautó? Pályára kell és olyan megoldások lesznek rajta, amik miatt nem mehet majd közútra?
Mert akkor ugye tréler, de nem is feltétlenül kell műszakis, papíros autót venni.
Előbb el kell dönteni, mit is akarsz. Ha közlekedni kell, akkor számít minden: karosszéria, motor, a futómű, a fékek állapota, a lengéscsillapítók, a gumik, üvegek, kárpitok... Ilyen esetben meg kell venni egy közlekedésre alkalmas autót, használni, karbantartani és az átalakításokkal csínján bánni, mert 2 évente vizsgáztatni kell.
Ha pályaautót csinálsz belőle, de forgalomban van, akkor ki kell vonatni és a kivonást fél évente hosszabbítgatni 2600 forintért. Ha olyan mértékben lesz átalakítva, akkor lehet sose alakul vissza utcai autóvá, akkor az a része felesleges is.
Sőt, ha úgy állsz lóvéval, hogy mindent cserélni akarsz, akkor szinte felesleges egy komplett autót venni, egy gurítható bódé kell: karosszéria, futóművel, kormánymű és legalább a kézifék (mert azért valahogy rögzíteni kell).
Előbb mérd fel mire kell, mennyi a keret (mert egy pályaautót hurcolni kell szállítóeszköz is, felszerelés is rendbentartani, mert egy ember hétvégéit sorra kifizetni nem lesz olcsó. Én javítok-szerelek, 5 napot dolgozom a munkaadómnál, hátha valaki el akarna csábítani, hogy hétvégente menne valami versenyre és menjek neki kerekeket cserélgetni meg ha valami hiba van a helyszínen megbarkácsolni, akkor nagyra kellene nyitnia a pénztárcáját...
Persze ha úgy gondolod a driftautót, hogy teszel bele egy másik differenciálművet meg kuplungot, akkor az még nem driftautó szerintem... Az egy utcai autó, aminek mondjuk nehezebb a kuplungja és idegesebben viselkedik ívmenetben.
Itt egy videó 1:44-től kezdődik : https://www.youtube.com/watch?v=ibC2EeGW2CM
kb. amit megnéztünk annak is ott volt a fordulatszáma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!