Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magas fordulaton füst. Mi...

Magas fordulaton füst. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Adott egy Honda Civic 4gen3d 1991 D15B2 motorral...ha mondjuk 4000-4500-as fordulaton van az autó nem sűrű fehér füst jön az autóbol, amúgy semmi füst nincs, és elég nagy erő van a motorban...Most vettem a kocsit és ott is mikor megkértem, hogy egy 4000-ret forgasson feketés fehér füst jött...

Válaszokst köszi..

#magas #füst #furdulat
2017. aug. 4. 14:47
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani, hogy olajat eddig nem evett, és mondta az úr akitől vettem, hogy eneos olaj van benne, ami egy nagyon rossz minőségű olaj...lehet ez a gond ? Persze már megvan az új olaj+ szűrők...
2017. aug. 4. 14:49
 2/6 Vortrex ***** válasza:
Rossz lehet valamelyik hengerben az olajlehúzó gyűrű. Nagy fordulaton, ahogy megnő a blokkban a nyomás, felkapja az olajat
2017. aug. 4. 15:11
 3/6 A kérdező kommentje:
És ennek javítása sokba fog fájni ? Mert meg lesz a kocsinak pár alkatrész csere...
2017. aug. 4. 15:21
 4/6 Vortrex ***** válasza:

Hát, elég húzós. Nagyon szét kell kapni a gépet és muszáj mindenhova új tömítéseket használni.

Maga az olajlehúzó pár ezer forint, de illik szettbe cserélni dugattyúgyűrűkkel együtt, plusz hengerfej tömítés új csavarokkal (ha le kell szedni), főtengely szimering, szelepfedél alá tömítés, vízátömlők közé tömítés, új motorolaj, szűrő és ami még kiderül...

Kb. 30-40.000 munkadíj nélkül

2017. aug. 4. 15:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Szóval 60 kb. munkadíjal...az nem vészes..:D mire meglesz a jogsi és menni fog napi szinten a kocsi meglesz :D köszi a választ
2017. aug. 4. 16:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Az Eneos a legjobb olajok egyike. Aki azt mondta hogy gyenge, azt felejtsd el a tanácsaival együtt.
2017. aug. 4. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!