Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyi tőke elég lenne?

Ennyi tőke elég lenne?

Figyelt kérdés

Lenne 2 millió forintom autóra, nagyon régi álmom egy régebbi fajta bmw, 316, 318 és az ehhez hasonlók, még nem döntöttem melyik típus legyen. Na most kb 1 millió körül biztosan tudnék találni elfogadható, normális állapotút. A maradék egy millióból pedig kicsit kipofozgatnám, egy két alkatrészt kicserélnék. Elég ennyi pénz? Természetesn utána is lenne, amiből fent tudom tartani, kb havi 100ezer, annyi biztosan.

Nem boyracer 20 éves vagyok, nem csajozni meg ehhez hasonlókra kell, egyszerűen ez a típus jön be nekem.

Mit gondoltok? Érdemes belevágni?

2017. aug. 4. 13:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt tegnap már megkérdezted!
2017. aug. 4. 13:07
 2/9 A kérdező kommentje:
?? :D
2017. aug. 4. 13:08
 3/9 crudy ***** válasza:
100%
Mit jelent a regi fajta?
2017. aug. 4. 13:10
 4/9 A kérdező kommentje:

Azok a regebbi tipusok, 20 evesek nagyjabol. Az uj fajta bmw-k nem jonnek be, azok nekem tul luxus autok, ezeknek tetszik a megjelenesuk.

Tipust is szivesen fogadok, milyet lenne erdemes. Dolgozni jarnek vele, ide oda csaladdal.

2017. aug. 4. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nahéz jó állapotú autót kifogni, meg kell jól nézni, ki volt az előző gazdája, az sokat elárul az autóról.

Nem olcsók az alkatrészek a BMW-be és a kisebb szervizek is úgy állnak neki, hogyha BMW-d van, akkor más a tarifa (drágább). /Tisztelet a kivételnek/

Az autót nem megvenni nehéz, hanem fenntartani.... Ha a szervizköltséged két év alatt felemészti az autó árát, akkor sikeresen bevásároltál. Mindig csak később derül ki, hogy jó vétel volt-e az autó vagy ráfizetés.

Én mindig azt szoktam mondani, hogy akinek 1 millió Ft-ja van, az ne 1millióért nézzen autót, mert nem tudja átiratni, nem tudja a megvételkor "kötelező" dolgokat kicserélni (olaj, vezérlés ...stb.), így a megvásárolt zsákbamacska állapotban használja az autót, aztán meglepődik, ha elszakad a szíj és jön a motorgenerál.

2017. aug. 4. 13:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Ertem amit mondasz.

De az az 1 millio az azert eleg lehet en ugy gondolom. Nyilvan nem szeretnem minden penzem erre kolteni, de szerintem 1 milliobol eleg jol helyre lehetne rakni. Kivancsi vagyok masok velemenyere.

2017. aug. 4. 13:23
 7/9 crudy ***** válasza:
A regi bmwknek mar nem veszes a szervizuk. Az a szerelo aki nem csinal meg par ora alatt egyvezerles cseret az mar baj. Kicsik egyszeruek. Az alkatresz is olcsok mar hizza es van is. Persze soha nem lesz annyi mint egy swifte de biztos mindenki erti a viszonyitasi alapotot. De kb husz evvel ezelott ket fele harmas volt. Tehat ha bmwt akarsz vagy barmit en azt tanacsolom h muveld ki magad a tipusbol. E36? E46? 97 meg e36 volt 98 tol mar e46 es hidd el van kilonbseg arban, alkatreszben.
2017. aug. 4. 13:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat olvasgatok utanuk.

Tetszik az e36 es az e 46 is. Igazabol a teljesitmeny nem annyira szamit, marmint nem kell nekem 300 loeros ronnyga tuningolt auto. Nem szoktam szaguldozni, persze azert jo ha megy, huz. Ugy vagyok vele, inkabb erjek oda 5 perccel kesobb, mint sose.

2017. aug. 4. 13:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát te tudod... de én 20 évesen nem baxnám el az összes pénzemet egy öreg autóra.

Most vagy a legjobb helyzetben, abból a szempontból, hogy most tudod a legtöbb pénzt félrerakni, amiből megalapozhatod a jövődet.

Gondolom nem akarsz örökre a szüleiddel lakni. Egy lakásnak csak a fenntartása sem két fillér. Ha majd lesz saját családod, gyereked, a pelenkát sem ingyen adják a boltban... De nem akarok prédikálni, ha már úgyis eldöntötted.

2017. aug. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!