Milyen fordulatig gyorsul dinamikusan 1.6TD?
Sziasztok, nem szoktam sokat vezetni így nem is vagyok rutinos. Előzés miatt lenne ez a kérdésem. Teszem azt araszolok 90 el egy kamion mögött, na most vissza 4 padlógáz meddig fog az autó még jobban gyorsulni mintha 5. sebességben lenne? Nem akarom az autót gyilkolni inkább rákérdezek, mint széthajtsam a motort. 90 nel 4. ben olyan 2000-2200 körül lehet a forulat.
1.6TD 110LE Citroen berlingo.
Ez egy hdi motor lenne? Mert az 1.6 td-ről nekem valami 2-es golf ugrik be.
Kamion előzésnél kihúzathatod 3500-ig, tovább felesleges mert már nem fog jobban húzni abban a fokozatban.
Igen mehet 3500ig, nem lesz semmi baja attól. De ezt előzésre írtam.
Normál üzemben 2-3000 között szereti a fordulatot.
Minek akarsz megelőzni egy kamiont ennyi sebességnél? A 90 nem elég? Egyébként is ennyi a sebességhatár külterületen. Én még akkor se előzöm meg a kamiont ha az 80-al megy.Azért pár percért nem éri meg
Egyébként én ilyen sebességnél biztosan nem tenném be 4-be a sebességváltót,feleslegesen minek gyilkoljam a motort? 5-ben előzném meg a kamiont. 4-be csak vészhelyzet esetén tenném a sebességváltót vagy ha életbevágóan fontos lenne az hogy megelőzzem a kamiont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!