Mi a baja a klímának?
Itt egy video a kompresszor hangjáról. Szerintetek milyen?
Ezt nem tudom, a fordulatszabályzóból gondolom, automata klímás, több is lehet benne. Nem cserélgetném vaktában, diagnak szerintem ki kéne mutatni, ha az rossz.
Amit fentebb említettek, ha a hűtőventillátor kint nem megy, attól romlik a hatásfoka, bár te azt írtad, egyáltalán nem hűt. A visszatérő cső a motortérben hideg?
2A klímások se olyan hülyék azért, hogy szándékosan lyukas rendszerbe töltsék a drága hűtőközeget."
Csak kiegészíteném azzal, hogy a töltés automatikus. Ha a gép vákuum vesztést észlel, akkor leáll és nem tölti fel a rendszert.
Ha megy a kompresszor és nem hideg a cső, ott már valami alapvető hiba lehet a folyamatban. Nem vagyok mélyen benne a témában, de maga a működési elv pofonegyszerű, a kompresszor összesűríti a gáznemű hűtőközeget folyadékká, az egy fojtáson, az expanziós szelepen keresztül jut egy jóval kisebb nyomású térbe, ahol újra gáz lesz, ezáltal hőt von el a környezetétől. Ha ez nem történik meg, akkor a szükséges nyomásváltozások nem jönnek létre.
Talán rá kéne kötni nyomásmérő órákat a töltési pontokra (ha eddig nem történt meg), hozzáértő ebből sokat megtudhat.
A vastagabb cső meleg, a vékonyabbik meg hűvösebb de nem hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!