Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás előtt álok....

Autóvásárlás előtt álok. Édesanyám eléggé rám ijesztett valamivel, ami szerintem hülyeség, de azért megkérdem. Szerintetek?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok,3 éves van jogosítványom.16 éves korom óta,mióta csak dolgozok,egy bizonyos autóra gyűjtök,szinte egy fillért sem költöttem magamra,mindent félretettem.Most,édesapám segítségével összejött az autó ára (mielőtt valaki leszólna hogy alám teszik a drága autót vagy ilyesmi,nem örökbe kaptam a hiányzó összeget,csak kölcsönbe).Kinéztem a kocsit,egy hozzáértő ismerősömmel elmentünk,megnéztük.Nagyon tetszett,minden rendben volt,még márkaszervizben is átvizsgáltattuk,tényleg patika állapotú.Mikor hazajöttem boldogan meséltem anyukámnak hogy összejön az autó,mire ő azt mondta hogy majd a NAV úgyis lefoglalja,mert nem fogom tudni megmagyarázni a pénz eredetét.8 millió forintos autóról beszélünk.Szerintetek van ebben valami,vagy hülyeség?Azért ez nem egy Lamborghini ára,ha valaki sokat spórol,és még ki is segítik,akkor nem lehetetlen összehozni.
2017. aug. 2. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, de 8 évet dolgoztál egy olyan autóért, amit ráadásul még ígyse tudnál megvenni önerőből, kellett hozzá kölcsön. Hát tőled se vennék kocsit az biztos. Miből fogod szervizelni?
2017. aug. 2. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Tudtommal a NAV most már csak bűncselekmény (gyanúja) esetén végez vagyonosodási vizsgálatot. Tehát ahhoz minimum az kell, hogy valaki feljelentsen, a rendőrség pedig nyomozni kelljen. Tudtommal... De lehet, hogy rosszul tudom.
2017. aug. 2. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez nem a lefoglalós kategória, magánszemélynek otthon is lehet a matracban megtakarítása, hiszen bizonyítani tudod, hogy munkaviszonyod van x éve, és a szüleidnek is.

Én 10 éve dolgozom, alig van pár százezer megtakarításom, most az el is megy a lakás felújítására.

A többit feléltem, utaztam, sokat költök kajára, meg hülyeségekre.

HA ezt nem tenném, évente több, mint 1 millió összejönne, azaz lenne már több, mint 10 millióm, és a NAV nem szólna egy szót sem.

Nem fogják vizsgálni, hogy minden nap étteremben ettél-e, vagy 10 éve kenyéren és vízen élsz.

NYugi.

2017. aug. 2. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezért a NAV egy szót sem szól, egyáltalán nem érdekli őket.

Azért halkan jegyzem meg, hogy mennyire nem bölcs dolog 8 millióért autót venni (amire ugye ha 16 éves korod óta vágysz minimimum 8 éves vagy több) úgy, hogy még ki sem tudod fizetni. Ugyanis ha eddig nem tudtál spórolni most még nehezebb lesz, hogy már az autót is fenn kell tartani. De te tudod.

2017. aug. 2. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Álmodozni jo dolog...meg tulajdonkeppen ez viszi előre az emberiseget!De hogy valakinek ennyire ne legyen realitas erzeke......hogy 8éve gürizel mindent penzt felre teve egy vacak autóért,amit még most sem tudsz segitseg nelkul megvenni.......hát az az érzésem nagy karriernek nézel elébe te is meg szerencsetlen auto is ha tenyleg megveszed.....
2017. aug. 2. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Győzikének is apukája segített kocsit venni, le is foglalták sz apukájával együtt.
2017. aug. 2. 15:46
 7/8 crudy ***** válasza:
Isten ment h barki edasanyjat megsertsem igy a tiedet sem szeretnem de az Anyukad vagy buta vagy nem gondolta komolyan. Elosszor is a nav nem nagyon foglalkozik kisemberekkel. Ha egy ceg hip hop eloteremt nyolcvan milliot akkor az erdekes nekik, te nem vagy az. Masodszor pedig a navnak egy maganszemely eleteben nyolcmilio forint gyakorlatilag zsebpenz. Evek alatt osszejott? Siman lehet. Es ha nyerted az egeszet pokeren? Sorsjegyen? Lotton?
2017. aug. 2. 15:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Elég lehangoló és gonosz dolognak tartom, hogy emiatt valakit lehülyézzenek.

Nem konkrétan azt írta, hogy egy 2008-as akármire vágyna.

A bizonyos autó annyit is jelenthet, hogy mindig is Audira vágyott.

És az mindennek a teteje, hogy valakit lehülyézzünk az álmai miatt.

Ha ő erre vágyott, akkor neki ez lesz a legnagyobb boldogság, és nem számít, hogy mennyit veszít az értékéből. Mert ha nem venné meg, akkor egész életében bánná. Nem fél évre veszi, és boldog lesz tőle, a pénze meg megvan rá.

Az is buta kijelentés volt, hogy eddig nem tudott spórolni. Dehogynem. Nem is keveset. Az meg, hogy apu segít, hát engedtessék már meg, hogy ahol van rá lehetőség, ott megtegyék. Ezért van az embernek családja.

A kérdező fiatal, már diák korában is gyűjtött, nem elitta. Nem olyan nagyon régen dolgozhat, a fizetése innentől jó esetben csak nőni fog.

Ennyi erővel ha valakinek nincs meg x összege a vágyott dologra, akkor ne kérjen hozzá segítséget, mert eddig nem tudta összegyűjteni? Egy kicsit gondolkozzon már, aki így áll hozzá.

Nekem nem lenne házam, ha így gondolkodnék, mert nem volt annyi pénzem, és szülői segítségem sem volt. Én banki hitelt vettem fel. Tudom törleszteni, mert keresek annyit.

Ha nem így teszek, akkor albérletben kéne élnem, ami többe kerül, mint a törlesztőm, és amellett már tuti nem tudnék gyűjteni.

Szóval az, hogy most nincs meg az egész, nem jelenti azt, hogy nem fogja tudni fenntartani, semmi összefüggés nincs a kettő között. MIndössze eljött az az idő, hogy az összeg nagy része már megvan, és nem akar még 2 évet várni, de miért ne venné meg, ha egyszer van rá lehetősége?

Egy picit nyugodtan el lehet rugaszkodni a földtől, és menni az álmaitok után, mert ha nem teszitek, egyszer nagyon meg fogjátok bánni.

Lehet csak irigykedtek, de ti is vennétek egy 8 milliós kocsit, ha lenne rá pénzetek.

KÖzben meg megy itt a szájkarate, hogy "én mindig is erre az 1 milliós használt 206-osra vágytam..."

Aha... mások meg hülyék. Azért van olyanod, mert arra telt.

Mellesleg pedig vannak olyan kocsik, amik 10-20-30 évesen is (vagy még idősebben) ennél többet érnek, és nem pénzkidobás alapból az egész üzlet.

2017. aug. 2. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!