Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel "lehet" túllépni a...

Mennyivel "lehet" túllépni a sebességet, hogy még épphogy ne büntessenek?

Figyelt kérdés

Gondolom %-os az arány. Mert ha pl 20 km/óra, akkor hülyeség, hogy az 5-ös és a 130-as táblát is 20-al léphetem túl.

De ez csak az én véleményem. A törvény lehet, hogy sokkal hülyébb.

2017. júl. 28. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%
Na mivan? A rendőrbácsik lepontoznak? Teljesen jó információt írtam akkor mi a gond? :D. Már tizenévek óta vezetek és sosem kaptam büntetés a traffi előtt is nagyobb sebességgel húzok el, mint a megengedett. Szóval erről ennyit. :D
2017. júl. 28. 16:38
 12/19 Beviz Elek ***** válasza:
57%
Nem azért pontoztak le, hanem mert hasraütés szerűen elkezdtél számokat írkálni. Ha elolvastad volna a valamelyik hozzászólásban található cikket, akkor pontosan látnád.
2017. júl. 28. 16:51
 13/19 A kérdező kommentje:

Baromi pontatlan vagy.

Ha pl: az a kérdés, hogy mennyivel tud menni egy bicikli akkor jó válasz, de nem pontos az, hogy: legalább 10 km/h-val.

+10-et mindig hozzáadhatok? És mi van ha +20-at is?

Mert (mint az az előző válaszokból kiderült) 100 km/h felett + 20 km/h-tól van büntetés!

2017. júl. 28. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem hasra ütés szerűen írtam, hanem tényként. Rendőrségen van ismerős is aki dolgozik, szóval roppant egyszerű.

10-15km/h-val léped túl a sebességet az középbírság. Tehát a rendőr megállít és, ha bizonyítani tudja, hogy te túllépted akkor középbírságot kapsz. Ezt sose fogadd el. Mindig mondd, hogy nem fogadod el tegyen feljelentést. Annyit érsz el vele maximum, hogy 2 hónap múlva kell kifizetni vagy akkor se, mert lezárják. Viszont, ha meg is büntet akkor sem kell többet fizetned, mintha a helyszínen elfogadtad volna.

Viszont, ha túllépted ezt az értéket már +16 km/h -nál már nem középbírság, hanem a traffi mér be, ott nincs olyan, hogy megállít vagy nem fogadod el, hanem küldik ki a csekket. Ezért állítják mindig a traffikat +15 fölé, mivel ezalatt nem tud megbüntetni csekk kiküldéssel. Most már értitek?

Szóval erről ennyit.

2017. júl. 28. 18:38
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy végigolvastad a válaszokat!
2017. júl. 28. 18:49
 16/19 Beviz Elek ***** válasza:

Mint írtuk, van olyan hozzászólás ahol pontosan meg van adva hogy mikor mennyi a büntetés. A kalkulátorlapon pedig minden megnézhető, tehát beírod a sebességhatárt és a sebességedet, kidobja hogy mennyi lesz a büntetés. A tiéd még mindig siralmasan pontatlan.

Középbírság? Az mi?

2017. júl. 28. 19:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy neked rendőr ismerősöd van, én viszont a BTK erre vonatkozó részét másoltam be. Különben nekem is van ismerősöm a közlekedési osztályon és nem hasraütésszerűen +15 a bűvös szám. Lakott területen 50 helyett például 68tól büntet a trafi és így tovább. Ez az értékhatár ami a trafiknak van beállítva. Ettől függetlenül ha ott helyben kiszednek akkor lehet belőle helyszíni bírság.
2017. júl. 28. 19:13
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

"Középbírság? Az mi?"

Na itt kezdődik a probléma, hogy nem tudod. Ezután már felesleges vitatkozni, hogy mennyivel mehetsz hol, hogy ne kapj büntetést. A lényeg, hogy 10 et mindig hozzádobhatsz akkor sosem jön a csekk. Ennyi.

2017. júl. 28. 19:34
 19/19 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Leírod hogy mi az vagy lejáratod magad jobban? Ha azt írod hogy közig. (közigazgatási) bírság, akkor rendben vagyunk, értjük, de egyelőre csak nevetség tárgya vagy a hozzászólásaiddal együtt.
2017. júl. 28. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!