Mennyivel "lehet" túllépni a sebességet, hogy még épphogy ne büntessenek?
Gondolom %-os az arány. Mert ha pl 20 km/óra, akkor hülyeség, hogy az 5-ös és a 130-as táblát is 20-al léphetem túl.
De ez csak az én véleményem. A törvény lehet, hogy sokkal hülyébb.
Baromi pontatlan vagy.
Ha pl: az a kérdés, hogy mennyivel tud menni egy bicikli akkor jó válasz, de nem pontos az, hogy: legalább 10 km/h-val.
+10-et mindig hozzáadhatok? És mi van ha +20-at is?
Mert (mint az az előző válaszokból kiderült) 100 km/h felett + 20 km/h-tól van büntetés!
Nem hasra ütés szerűen írtam, hanem tényként. Rendőrségen van ismerős is aki dolgozik, szóval roppant egyszerű.
10-15km/h-val léped túl a sebességet az középbírság. Tehát a rendőr megállít és, ha bizonyítani tudja, hogy te túllépted akkor középbírságot kapsz. Ezt sose fogadd el. Mindig mondd, hogy nem fogadod el tegyen feljelentést. Annyit érsz el vele maximum, hogy 2 hónap múlva kell kifizetni vagy akkor se, mert lezárják. Viszont, ha meg is büntet akkor sem kell többet fizetned, mintha a helyszínen elfogadtad volna.
Viszont, ha túllépted ezt az értéket már +16 km/h -nál már nem középbírság, hanem a traffi mér be, ott nincs olyan, hogy megállít vagy nem fogadod el, hanem küldik ki a csekket. Ezért állítják mindig a traffikat +15 fölé, mivel ezalatt nem tud megbüntetni csekk kiküldéssel. Most már értitek?
Szóval erről ennyit.
Mint írtuk, van olyan hozzászólás ahol pontosan meg van adva hogy mikor mennyi a büntetés. A kalkulátorlapon pedig minden megnézhető, tehát beírod a sebességhatárt és a sebességedet, kidobja hogy mennyi lesz a büntetés. A tiéd még mindig siralmasan pontatlan.
Középbírság? Az mi?
"Középbírság? Az mi?"
Na itt kezdődik a probléma, hogy nem tudod. Ezután már felesleges vitatkozni, hogy mennyivel mehetsz hol, hogy ne kapj büntetést. A lényeg, hogy 10 et mindig hozzádobhatsz akkor sosem jön a csekk. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!