600-as Honda Hornet kezdesnek? (35kW-ra fojtva)
Egy Honda CB500-al vizsgaztam A2-re(20 eves vagyok) es megszerettem a gepet, ugy erzem elbirok egy 35kW-os motorral a kesobbiekben is.
Az oktatom szerint sincs ertelme mostmár kisebb motort vennem.
Szerintetek vehetek egy fojtott Hornetet, vagy Kawa ER6n-et is kezdesnek ?
Vagy maradjak a Suzuki Gs500,Kawasaki ER-5,Honda CB500 trio valamelyikénél ?
Köszi előre is!
Te ismered magad, de szerintem miért ne? Nagymotorral is lehet kezdeni, egyesek vadabb ezresekkel kezdenek, ami persze már általánosan kevésbé ajánlott :D Fontos, hogy egyrészt ne legyen forrófejű az ember, másrészt nem mindegy, hogy valami kihegyezett vadállat vagy jámborabb és kisebb a nagymotor.
Egy fojtott Hornet bizonyára nem vadállat (35 kW-tal nem is tudom, lehet-e vad egy motor, az egész gyönge :) fejreállni ugye bármivel lehet), bár bevallom, nem ismerem, egyféle motort vezettem életemben. Egyetértek az oktatóddal, én tuti nem vennék kisebb motort.
A gs500 aranyos, kedvelt, remek kezdőmotornak tartják, de nem kezdhet mindenki vele. Mások vagyunk, autóból is különfélét választunk elsőnek, azzal a véleménnyel pedig mindig szembenálltam, hogy apró lépésenként kell haladni. Egy szolid nagymotor is teljesen jó kezdésnek egy kellően megfontolt ember alatt, ezt váltig állítom.
Ilyen véleményt ritkán hallani, köszönöm :)
Eddig mindenkitől csak azt hallottam, hogy ha ráülök az instant halált jelent:)) Persze nem épp így fejezték ki magukat.
Köszi.Igazad lehet,talán jobb lenne a Hornetet egy következő célnak meghagyni és majd 2 év mulva, fojtás nélkül használni.
Addig is, a válaszod alapján egy alul nyomatékos, gyárilag 35kW-os Yamaha MT-03 jöhetne szóba. Megfelelne ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!