Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 600-as Honda Hornet kezdesnek?...

600-as Honda Hornet kezdesnek? (35kW-ra fojtva)

Figyelt kérdés

Egy Honda CB500-al vizsgaztam A2-re(20 eves vagyok) es megszerettem a gepet, ugy erzem elbirok egy 35kW-os motorral a kesobbiekben is.

Az oktatom szerint sincs ertelme mostmár kisebb motort vennem.

Szerintetek vehetek egy fojtott Hornetet, vagy Kawa ER6n-et is kezdesnek ?

Vagy maradjak a Suzuki Gs500,Kawasaki ER-5,Honda CB500 trio valamelyikénél ?

Köszi előre is!

2017. júl. 25. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Te ismered magad, de szerintem miért ne? Nagymotorral is lehet kezdeni, egyesek vadabb ezresekkel kezdenek, ami persze már általánosan kevésbé ajánlott :D Fontos, hogy egyrészt ne legyen forrófejű az ember, másrészt nem mindegy, hogy valami kihegyezett vadállat vagy jámborabb és kisebb a nagymotor.

Egy fojtott Hornet bizonyára nem vadállat (35 kW-tal nem is tudom, lehet-e vad egy motor, az egész gyönge :) fejreállni ugye bármivel lehet), bár bevallom, nem ismerem, egyféle motort vezettem életemben. Egyetértek az oktatóddal, én tuti nem vennék kisebb motort.

A gs500 aranyos, kedvelt, remek kezdőmotornak tartják, de nem kezdhet mindenki vele. Mások vagyunk, autóból is különfélét választunk elsőnek, azzal a véleménnyel pedig mindig szembenálltam, hogy apró lépésenként kell haladni. Egy szolid nagymotor is teljesen jó kezdésnek egy kellően megfontolt ember alatt, ezt váltig állítom.

2017. júl. 25. 23:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Ilyen véleményt ritkán hallani, köszönöm :)

Eddig mindenkitől csak azt hallottam, hogy ha ráülök az instant halált jelent:)) Persze nem épp így fejezték ki magukat.

2017. júl. 25. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagy kár a Hornetet lefojtani, mert pont a lényege vész el. És az a lényege hogy fordulaton jön meg az ereje, kb duplája annak amit az A2 kategóriával használhatsz. Akkor inkább olyan motort válassz, ami kis fordulaton is él, azok meg általában fordulaton halnak meg, tehát a fojtás nem nem vesz el semmit, vagy legalábbis nagyon keveset, a karakteréből. Tipikusan ilyen a GS500 "és társai", meg az 1 és 2 hengeres túraendurok (Transalp, V-Storm, XT, stb.)
2017. júl. 26. 08:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi.Igazad lehet,talán jobb lenne a Hornetet egy következő célnak meghagyni és majd 2 év mulva, fojtás nélkül használni.

Addig is, a válaszod alapján egy alul nyomatékos, gyárilag 35kW-os Yamaha MT-03 jöhetne szóba. Megfelelne ?

2017. júl. 26. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!