Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első nagymotornak egy Honda...

Első nagymotornak egy Honda cbf250?

Figyelt kérdés
Nemsokára csinálom az A2 jogosítványt és utána szeretném megvenni az első nagymotorom. Olyan motort szeretnék, aminek nem vészes a fogyasztása, kicsit sportosabban néz ki, de túrázásra is alkalmas kényelem szempontjából. 2007-es Honda CBF250-et néztem ki. Vélemények, tapasztalatok? Esetleg ha van más ötlet, szívesen meghallgatom. Lehetőleg 500 ezer forint alatti árkategóriában. Egyébként 20 éves vagyok.

2017. febr. 27. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
En is msot kezdem majd az a2 jogsit, en ehy suzuki gs500e akarok venni, turazasra mindebkepp jobb( erosebb) nekem ez kesz az elso motorom robogo utan, mentem egy ilyennel anno par kort, nahyon kezes, konnyen kezelheto, es nem olyan brutal eros, szival szerintem jobban jarnal egy 4-500 ccm koruli motorral, ( lehetoleg ne sor4 vehyel ha fontos a fogyasztas)
2017. febr. 27. 10:48
 2/7 anonim ***** válasza:

500 cm3 körüliben gondolkodnék, lehetőleg fejidomos gépben kezdőként. CB500, GPZ v. ER500, GS500, XJ600 (mai fejjel ezzel kezdenék), stb., én inkább a sor4 híve vagyok, de lényegtelen.

Az A2 nem tudom, milyen limitet jelent, de inkább vennék fojtott nagyobbat, ha van a piacon, mert a nyomaték java nem tűnik el, csak nem forognak ki.

A fogyasztás a hengerűrtartalommal nem arányosan növekszik, és a nagyobb motort nem kell állandóan forgatni ahhoz, hogy szedje a kerekeit.

A 250-et kevésnek tartom, de én az első nagymotorommal 2 év alatt mentem 40+ ekm-t, annyi alatt meg tényleg ki lehet nőni a beugró szintű gépek teljesítményét és futóművét.

2017. febr. 27. 12:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első azon állításával vitáznék, hogy a sor4 fogyasztása milyen, mert szerintem a GS500 bekapja a 4 litert (óvatosan talán 3-3,5 de akkor mintha állnál), a sport vagy naked 1000 pedig elment/megy nálam 5 literrel, persze nem 500-as dinamika mellett.

Kicsiknél (sor4), főleg karburátor esetén viszont igazat adok bár olyanom nem volt.

2017. febr. 27. 12:16
 4/7 anonim ***** válasza:
3mas, az ilyen 250-400ccm kozti sor4 motorokra gondoltam (250,400 bandit peldaul, azt mondjak nagyon forgatni kell, hogy menjen, bar nekem sem volt sor4 gepem.
2017. febr. 27. 14:47
 5/7 A kérdező kommentje:
A2-es jogosítványnál a korlátozás: teljesítménye 35kW-ot és a teljesítmény/tömeg aránya nem haladhatja meg a 0,2kW/kg-ot.
2017. febr. 27. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
A CBF250 teljesen ésszerű választás, főleg ha 90% városban közlekedsz, oda még az is sok. Ha sokszor közlekedsz városon kívül, esetleg autópályán, oda már én is egy Suzuki GS500 ajánlanék. Ez a legerősebb, amit A2-vel vehetsz, pont 48 lóerő. Ajánlható még a Kawasaki EL250 (Eliminator), V2-es 30lóerős blokk, mindenre elég. A legolcsóbban fenntartható motor a CBF250 lenne szerintem, én ajánlom, viszont ha sokat közlekedsz városon kívül, hamar ki fogod nőni. De nem akkora probléma, ezeket könnyű eladni, ha megunod majd lecseréled.
2017. febr. 27. 22:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazából szomszédos városokba járkálás lenne rendszeres. Meg néha néha egy túra pl Balaton kerülés vagy hasonló. Bár a balatonra is bőven elég, hiszen ott alapból olyan közel vannak a települések, hogy nem nagyon kell 50-nél többel menni.
2017. febr. 28. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!