Autóban lehet/érdemes tűzoltó készüléket tartani?
A csomagtartoban nincs 60 fok. siman kibirja.
Ellenben... egy 1 kg-os keszulek 3-4 masodperc alatt kiurul, meg a 3 kg-os is max 9-10-et bir. Autotuzet ezekkel tuti nem oltasz el. A hatkilos meg akkora, hogy egy Stift csomagtartojanak a felet elfoglalja.
a kresz szerint a gépjármű veszélyes üzem...de nem tűzveszélyes üzem.
tíz autóból kilencben nincs semmi oltó készülék. az az egy, ami van a statisztika szerint, az meg évek óta rossz.
Bárhol tárolhatsz tűzoltó készüléket, ahol nem veszélyezteti a személy, és vagyonbiztonságot.
a döntés nálad.
"tíz autóból kilencben nincs semmi oltó készülék."
Szerintem 10 000 autóból 9999-ben nincs tűzoltókészülék :D
Én pont idén vettem egy 1kg-os palackot, nehogy belekössön a szerb/montenegrói rendőr, mivel náluk kötelező. Ebből a szempontból érdemes.
Gyakorlati szempontból szerintem sem ér semmit, mert mire érzékeli az ember az utastérben ülve, hogy valami füstöl a motorháztető alatt, akkor mire odaér a kis kézi oltójával, már csak ad a sza, akarom mondani tűznek egy pofont, de sokra nem megy.
" De köszönöm, remélem tényleg nem árt az autós cipelgetés neki."
Az összes autóbuszon és kamionon kötelező tartozék a tűzoltókészülék. Ha ott kibírja az évi 150-200 000km utazást akkor nálad is bírni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!