Melyik Swiftet válasszam?
Autóvásárlás előtt állok, a régi swiftről lenne szó 1999-2003 közötti, de vacilálok.
Mindenképpen 1.3 de nem tudom hogy a 8V vagy a 16V változatot válasszam. Kizárólag a könnyebb, 3ajtós változat!
A 8V 68LE a 16V 84LE. Gyorsabb a 16 szelepes, jobban húzza a papír kasztnit? Vagy nem érdemes mert annyival nem jobb?
Melyik motor a megbízhatóbb? Köszi a válaszokat.
1.3 16V ha fiatal vagy akkor jobban fogja bírni főlleg , ha napi használatban esetleg néha autópálya is megy .
8szelpesnél nem sokkal eszik többet , de jobban megy haveri körben van 8v és 16v is vezettem mind a kettőt és szerintem jobba 16 szelepes jobban húz és jobban is megy .
U.i. 2.0 8v fabiábol ületem 1-1 körre haverok swiftjébe és a chipelet kb 150 lovas kombihoz szerintem közelebb van a 16 szelepes swift mint a 8 szelepes mivel kb 2/3-a a súlya a swiftnek mint akombi fabiának így szerintem az 1.3 16v swift megy annyira mint a chippel kombi fabia . Igaz nekem swift amiatt nem kellene mert nekem kicsi :D koppra hátra tolt ülésnél a 196 centi magasságommal kb úgy néztem ki mint majom a köszörű kőn :D térdem nyomta a kormány alja ... igaz meg tudnám szokni . Na meg és kombi párti vagyok e-miatt járok kombival 19 évesen :) igaz meg mondom őszintén a 2.08v fabia szereti a benzint nagyon is nyáron 8-9liter vegyesbe , télen fel megy ez 12-14 liter közé igaz eléggé sportosan vezetek a rekordom eddig az 23liter/100km 1900km-s utazáson hoztam össze 180-190-es tempoval német autópályán így nem is nagyon ajánlom ezt a verdát , annak ki nem nagyon tud/akar tankolni ennyit bár cserébe a 150 ló tud élményt adni gyárilag volt 116lo kapott egy rigotech chippet , direkt szűrőt és pár aproságot és így lett padon mérve 150,3 lóerő . Úgyhogy 16V és egy chip meg direkt szűrő aztán kesz abol 100 paci felett amugy megy mint a meszes a 16 szelepes swift , de azzal számolj hogy kb 180 centi magasság amivel kényelmesen el lehet férni a 3 ajtósba nem ilyen ekkora emberre találták ki a 3 ajtóst mint én 196cm és 96kg azaz nem vagyok valami kis darab így nem is csodálkozok hogy nekem vállban szűk a swift , igaz ami igaz jó buli volt haver 16 szelepes 1.3-asával menni volt osztálytársam 8szelepese nekem gyengének tűnt , de ahogy mondta ő is megszokás és láb függő hogy gyengének érzem na meg ha elötte erősebb kocsival járt az ember akkor elsőre észre vehető ha gyengébb a másik verda főlleg , ha valaki annyira állat mint én hogy kb 1 éves jogsiba már 100ezer km-t bele tolt konkrétan a kocsimat 197ezer km-vel hoztam el némrtországból kb 1 éve jogsi meg kapása után 1 héttel és most 319ezer km van az órába valósan amibe az is közre játszik hogy ha kell ha nem megyek valamerre a verdával ilyen az első autó hogy amint meg szerzed még kb a budira is kocsival mész nállam az játszik nagy szerepet hogy semmiért se vállnék meg a kocsimtól hogy itthon ritka ezzel a 2.08v 116 lovas AZL motorral szelet fabia főlleg így hogy húzva van a motor rendesen nem 1 e36-os bmw-t és társait majmoltam be a kis kombival mivel le becsülik mert nem tudják hogy ebbe nem a keleteuropai széri 1.2 vagy 1.4 van hanem 2.0 és emiatt sokan be probálkoztak pl elfogyó sávban ... haver is emiatt imádja az 1.3 16v swiftjét mert sokan azt hiszik hogy csak 1.0 benzines motor van benne aztán jön a meglepetés hogy a kis széria kinézetű szift tarol rendesen a huzott 1.3-as 16 szelepessel :)
U.i. sok sikert és baleser mentes km-ket bármelyik motorral szereltet is veszed meg :)
Köszönöm szépen a kimerítő válaszod!
Holnap hívom az egyik kiszemeltet, meglátjuk mi lesz :)
Haver haverja vett egy 16 szelepest a haverjátol de fingja nincs az egészröl...
Pl hogy a 16 szelepes töri a dugattyukat és egy ezres swift megeszi lámpátol lámpáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!