Petya1970 kérdése:
Mi lehet a probléma? Szerelő átnézte nem hengerfejes. Azt mondta jó, de mint kiderült valami nem stimmel.
Figyelt kérdés
Van egy 2000-es 2.9 tdi kia carnivalom. A kiegyenlitö tartályom mindig tele van sőt sokszor nyomja is ki a kupak a vizet. Ennek ellenére a hűtőböl 100 km alatt 1liter víz simán elfogy. A vizhöfok jelzö a felétöl picit lentebb áll, sose ment fentebb csak ha már nem volt viz a rendszerben.( a tartály ilyenkor is tele volt). Nem füstöl fehéren, van ereje, nem habos az olaj, nem olajos a viz. A kiegyenlitö tartály kupakjának a tömitése el van szakadva. Termosztát új. A hütöventillátor csak extrém esetben kapcsol be, álló helyzetben, dugóban hiába tart sokáig nem, csak ha kifogyott a viz a hütöböl. De a tartály ilyenkor is tele van. Ha tud valaki segitsen. Köszi!2017. júl. 14. 14:13
1/7 A kérdező kommentje:
Még valami. Csövek nem lyukasak, sehol vizfolt leállitás után, túl nagy mennyiségű víz tünik el belöle hamar ahhoz hogy észrevétlen legyen. Tuti menet közben nyomja ki a kupakon keresztül, de nem értem miért nem pótolja...
2017. júl. 14. 14:17
2/7 anonim válasza:
Az pedig vagy hengerfej probléma vagy a motorblokk van elrepedve. De az utóbbinál szinte kötelező hogy a víz és az olaj összekeveredjen.
3/7 A kérdező kommentje:
A viz és az olaj nem keveredik, vagyis látható nyoma nincs. Forralni se forralja a vizet ezért nem is értem mi baja lehet. A tipikus hengerfejes problémákból nem produkál egyet sem. Viszont valahogy haza kell jussak Görögországból úgyhogy próbálok okoskodni.
2017. júl. 14. 20:30
4/7 anonim válasza:
A víz nagy valószínűség szerint az égéstérbe kerül. Ilyen szintű vízfogyasztást még nem biztos hogy észreveszel (mondjuk a kipufogó füstön). Az, hogy a kiegyenlítő tartály kupakjánál folyik ki a víz annyit tesz, hogy nyomás alatt van a rendszer. Én ezekből arra következtetnék, hogy van az égéstér körül egy repedés, amin szívási ütemben be tud jutni a víz a hengerbe, sűrítéskor pedig a gázok (dízel lévén főleg levegő) a hengerből a vízkörbe.
5/7 anonim válasza:
Pici lyuk-kezdődő repedés-a hűtőn,csak nyomáson csinálja tehát a parkolóban nemfogod látni
6/7 anonim válasza:
Valoszinu huvely repedes... De eloszor uj kupak, az olcsobb :)
7/7 A kérdező kommentje:
A klima hűtőm lyukas nem tudtam feltöltetni indulás előtt. Lehet azon a ponton a hűtő is kapott valami követ ami kilyukasztotta. Tudom nem vègleges megoldás, de egy hűtő tömítő folyadèk amèg hazaèrek görögországból? Kupakot max bontóban veszek majd magyarországon mert nem lehet kapni mèg tartályt se hozzá. Előre is köszönöm a segítséget!
2017. júl. 15. 08:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!