Alpine 4x50w-os fejezységhez milyen hangszórókat vegyek?
Kicsit belezavarodtam és elvesztem az információk között.
Adott egy Alpine CDE180RR
fejegység. Hátra nagy ovált szeretnék rakni mert ott van kivágva a hely és az első ajtókat békén szeretném hagyni. Kb 15-20 ezer ft-ot szánok rá. Hány w-os hangszórók kellenek minimum, hogy ne legyen gond a teljesítménnyel? Nem hangerőre utazom.
Üdv! Akkor mit csinálnál? Nem kifejezetten azt kérdeztem, hogy csinálnál-e vele valamit, hanem azt, hogy miként... Mac Audio-ról vélemény? [link]
Ezt kötném rá.
Azert oszinten szolva azt hittem ertheto az elso valaszom....hogy nem azert nem csinalnek ilyet mert úri kedvem ugy tartja hanem.mert tilos!
Most hiaba linkeled itt nekem a mac audio nagy ovalt,amit irtam az minden fejegysegre igaz mondegy mekkora teljesitmeny van rahazudva!Ezek a nagy ovalok meg azert minimum 80-100w-ot tudnak folyamatosan....
Biztos remek hangzasa lesz egy ilyen cuccnak 15w-al meghajtva.......főleg egy kalaptartoba belevágva valahogy!Mimden kicsit is igenyesebb hifis rémálma ez a kombó!Neked legalabb egy 2 csatornas erosiro is kellene hogy szoljon egyaltalan ez a cucc!Es a kalaptartoban még igy is csak maximum hangereje lesz....az akusztikája meg kb olyan mint hosszu begombolt bőrkabatban hugyozni!
magas érzékenységű hangszórót vegyél ha minden áron fejre kötnéd.
ezt az adatot írják úgy is hogy spl.
kétféle képen mérik.
1. 1W/m
2. 2,83V/m
Az érték dB ben van megadva.
második esetén -3dB-t el kell venni hogy megkapd az első verzió szerint mért adatot.
Kell a magas érzékenység ha gyenge cuccra köti a ember,a fejegység végfoka pedig úgy sem tud olyan minőséget hogy más szempont alapján kellene választani.
Watt számot egyáltalán nem kell nézni,mindegyik bőven sokat bír majd a fejvégfokához képest.
impedanciát figyeld még hogy 4Ohm legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!