Érdemes kicserélni a hangszórókat?
Ezt akkor tudod meg ha beleraktad a fejegységet. A gyári hangszórók szépen szólnak. Viszont, ha az új fejegységet maxra tekered valószínűleg tönkreteszed mindet (előző kocsimmal így jártam). Fokozatosan hangosítsd addig amíg nem kezd torzulni a hangzás... ha elérted akkor vegyél vissza kb 2 egységet belőle és az legyen a max. A sajátomból kiindulva bőven sok lesz ez is.
De ha már az általad kedvet hangerőnél is torzul akkor cserélni kell. Ha jól emlékszem 2 db 16 cm komponens szett kell bele + kiemelő keretek. Húzós tétel. 14000 / hangszóró pártól indulnak. Ha nekem tönkremennének ilyet fogok venni vagy az utódját: Nagyon szépen szólnak :)
attól függ mi miatt akarsz cserét.
egy olyan szett mint amit fentebb linkeltek kisebb érzékenységű mint a gyári hangszórók.
a gyári hangszóró fejhez lett tervezve,kevés Wattal megtolva is hangos,egy ilyen szett meg inkább erősítőről való hajtásra van tervezve.
fejegység kis teljesítményével halkabb lesz mint most a gyári.
hangminőséget tekintve nyilván jobb mint a gyári hangszóró azonban ez inkább akkor mutatkozna meg rendesen ha nem fejvégfokról szólna hanem a fej vonalkimenetét használnád és egy hozzá passzoló erősítővel hajtanád.
helyedben én lehet inkább ajtót bitumenlapoznám ki és a gyári hangszóró kábelt cserélném le egy normális hangszóró kábelre,amennyiben nem szeretnél erősítőt,de ajtót mindenképpen javasolnám merevíteni és lezárni.
a hertz dsk nem jobb mint amit venni akarsz.
a gladen m165 jobb.
Erősítőt nem szeretnék , viszont nemtudom , hogy mitől van az , hogy ha kicsit magasabb hangerőn szólnak a hangszórók , akkor kívül lehet hallani ahogy rezeg a visszapillantó
Ez attól van , mert nincs leszigetelve?
Nekem pont, hogy kihozta az új fejegység a gyári hangszórókból a maximumot, sokkal hangosabban kell hallgatnom a zenét, hogy elkezdjen recsegni, akkor is csak a mély hangszóró. Emiatt akarok majd egy mélyládát.
Itthon van egy DLD 500-asom, szerintetek az milyen? Azt szereljem be, vagy vegyek másikat, mondjuk egy zártat(Gladen, Hertz stb)?
Kérdező,megszűnhet bitumenlapozás után de ez attól is függ mi rezinonál benne.
Az aftermarket fej kisebb THD-val rendelkezik vagy gyenge volt nagyon a gyári fejegység.
A mai aftermarketek sem tudják a 4x50 et csak kb 4x15öt de azt jobb minőségben,kisebb torzítással.
Nem tudom ki hozta e a maxot mert ahoz ugye meg kéne hallgati hogy szól erősítővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!