Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes kicserélni a hangszóró...

Érdemes kicserélni a hangszórókat?

Figyelt kérdés
Veszek majd új fejegységet a 4-es Golfba , csak nem tudom megéri-e kicserélni a gyári hangszórókat?

#hangszóró #fejegyság
2016. okt. 16. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt akkor tudod meg ha beleraktad a fejegységet. A gyári hangszórók szépen szólnak. Viszont, ha az új fejegységet maxra tekered valószínűleg tönkreteszed mindet (előző kocsimmal így jártam). Fokozatosan hangosítsd addig amíg nem kezd torzulni a hangzás... ha elérted akkor vegyél vissza kb 2 egységet belőle és az legyen a max. A sajátomból kiindulva bőven sok lesz ez is.

De ha már az általad kedvet hangerőnél is torzul akkor cserélni kell. Ha jól emlékszem 2 db 16 cm komponens szett kell bele + kiemelő keretek. Húzós tétel. 14000 / hangszóró pártól indulnak. Ha nekem tönkremennének ilyet fogok venni vagy az utódját: Nagyon szépen szólnak :)

[link]

2016. okt. 16. 18:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez jobb hangszóró , mint amit majd beleszeretnék rakni 😂 (Gladen Audio M165)
2016. okt. 16. 18:51
 3/7 dirtboy ***** válasza:

attól függ mi miatt akarsz cserét.

egy olyan szett mint amit fentebb linkeltek kisebb érzékenységű mint a gyári hangszórók.

a gyári hangszóró fejhez lett tervezve,kevés Wattal megtolva is hangos,egy ilyen szett meg inkább erősítőről való hajtásra van tervezve.

fejegység kis teljesítményével halkabb lesz mint most a gyári.

hangminőséget tekintve nyilván jobb mint a gyári hangszóró azonban ez inkább akkor mutatkozna meg rendesen ha nem fejvégfokról szólna hanem a fej vonalkimenetét használnád és egy hozzá passzoló erősítővel hajtanád.

helyedben én lehet inkább ajtót bitumenlapoznám ki és a gyári hangszóró kábelt cserélném le egy normális hangszóró kábelre,amennyiben nem szeretnél erősítőt,de ajtót mindenképpen javasolnám merevíteni és lezárni.

2016. okt. 16. 18:58
 4/7 dirtboy ***** válasza:

a hertz dsk nem jobb mint amit venni akarsz.

a gladen m165 jobb.

2016. okt. 16. 19:00
 5/7 A kérdező kommentje:

Erősítőt nem szeretnék , viszont nemtudom , hogy mitől van az , hogy ha kicsit magasabb hangerőn szólnak a hangszórók , akkor kívül lehet hallani ahogy rezeg a visszapillantó

Ez attól van , mert nincs leszigetelve?

2016. okt. 16. 20:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem pont, hogy kihozta az új fejegység a gyári hangszórókból a maximumot, sokkal hangosabban kell hallgatnom a zenét, hogy elkezdjen recsegni, akkor is csak a mély hangszóró. Emiatt akarok majd egy mélyládát.

Itthon van egy DLD 500-asom, szerintetek az milyen? Azt szereljem be, vagy vegyek másikat, mondjuk egy zártat(Gladen, Hertz stb)?

2016. okt. 16. 20:50
 7/7 dirtboy ***** válasza:

Kérdező,megszűnhet bitumenlapozás után de ez attól is függ mi rezinonál benne.

Az aftermarket fej kisebb THD-val rendelkezik vagy gyenge volt nagyon a gyári fejegység.

A mai aftermarketek sem tudják a 4x50 et csak kb 4x15öt de azt jobb minőségben,kisebb torzítással.

Nem tudom ki hozta e a maxot mert ahoz ugye meg kéne hallgati hogy szól erősítővel.

2016. okt. 16. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!