A H Astra benzinmotorja ennyire jó lenne?
Hát...Sokat menni sokat megyek,évente egy 18-20 ezret...
De nem extrém 40-50 ezreket.
Úgy gondolom nekem a benzin teljesen elég még.
Nekem dízel van. 25ekm-t megyek évente és ezt 90%-ban autópályán, úgyhogy emiatt kerestem direkt dízelt.
18-20ekm már nem kevés, de városba inkább benzinest vennék. Esetleg ha nagyon ragaszkodnál a dízelhez, akkor még egy gyárilag részecskeszűrő nélküli korai dízel jöhetne szóba, de annak se lesz optimális ez a felhasználási mód.
A benzinsesk általában megbízhatóak.
A twinportosakat érdemes elkerülni. Az 1.4-es eleve nagyon gyenge ehhez a majdnem 1,5 tonnás kasznihoz. Cégesben vezettem ilyet. Autópályán klímával enyhe emelkedőn padlógázon is képes lassulni. Eléggé lendületből kell vele autózni.
Az 1.6 twinportosnak (z16xep, 105LE) a szívósor rudazata szokott kikopni, mert műanyagból van és csattog mint egy dízel. Nem egyszer hallottam olyanról hogy a kipufogó öntvény leömlője szeret elrepedni.
A későbbi erősebb, változó szelepvezérlésű 1.6-ost (z16XER, 116LE) ajánlanám leginkább. Még EGR szelep sincs benne ami hibaforrás lehetne.
Az 1.8-asok se rosszak, de azok elég ritkák.
Benzineseknél, főleg ha előtted a gyári ajánlásnak megfelelő 30.000km-es olajcsere periódust tartották be, előfordul hogy csipegeti az olajat. Ha ez még nem extrém mértékű, akkor együtt lehet vele élni. Olajat pedig érdemes inkább 15ekm-enként cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!