Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem történt meg velem, csak...

Nem történt meg velem, csak elméleti kérdés, hogyan oldódik meg egy ilyen helyzet?

Figyelt kérdés

Mindig parázok hülyeségeken, ezért szeretek előre felkészülni...

Tehát pl

Nincs egy ismerős se akit kocsival lehetne riasztani, hó vége van, így van max 3000ft a pénztárcámban, ellenben a tank még tele, elindulok a balatonra m7-en, egyszer csak a semmi közebén lerohad alólam az autó?

Mi ilyenkor a megoldás? Hogy jutok haza? Az autóm, hogy jut haza?

2017. júl. 13. 09:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Mennyibe is kerül oda-vissza a Balaton Pestről?

Telejsen "életszerű", hogy erre futja, de a pénztárcában csak 3000 Ft van.

Ennyivel sehova nem szabad elindulni. Van egy defekt... 3000 Forintból a gumis nem jön ki.

Ha lerohadsz, és trélert hívsz, nagyon morcos lesz a 3000 Forinttól, valószínűleg nem fogja meghatni, hogy "majd a fizetés után megadom", és rosszabb esetben tarthat egy gyakorlati oktatást is, hogy potyára nem hívunk autómentőt pénz nélkül (= pofán ver).

Ha valaki megszán, és elvontat, minimum a benzinköltséget annak is illik kifizetni.

És túl nagy segítőkészségre nem kell számítani. Manapság több helyen előfordulnak a "kifogyott a benzinem", "elszakadt a szíj" stb indokkal stoppoló kéregetők.

2017. júl. 13. 13:34
 12/32 A kérdező kommentje:

Miből gondolom, hogy valamelyik hatóság tenne valamit? Nem is tudom, m9nfjuk abból, hogy balesetveszélyes, ha ott van az autóm a sztrádán...

Tisztázzuk, tudom, hogy sokba kerül elszállítani, tudom, hogy rohadtul megbüntethetnek érte akár...

Arra vagyok kíváncsi kit hívjak egy ilyen helyzetben, ki szálítja el az autót, hová szállítja el... nyílván nem a házam elé teszik le a kocsit, ha egy vasam nincs, biztos vagyok benne, hogy van valamely hatóságnak erre rendszeresített telepe... pl ahová a rossz helyen parkolókat is viszik...

Tudom, hogy rohadt negy szívás lenne... nem a kioktatást kérem, han a megoldást...

Kit hívjon az, akinek lerohad az autója a sztrádán és egy forintja nincs...

Amúgy egy Kettes golf 13 év alatt egyszer nem hagyott cserben.

És igen a főnököm fizeti a heti benzinemet, amit 150-200kmrel fölé kalkulálok mindig az ő tudomásával, de szarul keresek...

2017. júl. 13. 13:49
 13/32 A kérdező kommentje:
Amúgy ma is megyek agárdra meló után, most van összesen 500ft a tárcámban meg 12000 a számlámon :D
2017. júl. 13. 13:51
 14/32 anonim ***** válasza:

Mondd csak, te Magyarországon élsz? Előbb a válaszadókban kételkedtél... Szóval ha itt élsz, ugye akkor a magyar az anyanyelved, és legalább alapfokon beszéled is...

Akkor mi a fenét papagájozod tovább a hülyeségedet, hogy kit hívjál fel, kit hívjál fel?

Az első útbaeső barnabőrű fehér murvás telephelyű neppert, hogy féláron elviheti a szállítási költség fejében.

Ha egy kicsit messzebb rohadsz le mint a Balaton, akkor már a tömegközlekedéssel hazaút + autó szállítási költsége összevethető a "góóófkettő" értékével.

2017. júl. 13. 15:03
 15/32 A kérdező kommentje:
Mivel választ nem kaptam, csak idióta mellébeszélést... ahogy tőled is.
2017. júl. 13. 17:36
 16/32 anonim ***** válasza:

tudod hol vagy amikor lerobbansz, felhivod a tudakozot, es o kikeresi neked a legkozelebbi automentot es felhivod oket, ok kijonnek erted es elvontatnak

ha van okostelod akkor a tudakozot kihagyod (ezek a mentosok ejjel is dolgoznak, ugyhogy valakit tutti el fogsz tudni erni)

amig a manus felpakolja a kocsidat te kiguglizod a legkozelebbi auto javito muhelyt

ha a szerviz addigra mar zarva van, akkor a kocsiban alszol nyitasig a muhely kapujaban :)

ha muszaj otthagynod a kocsit, akkor vonattal hazajutsz, a szerviznek hagysz uzetetet hogy kit kell hivni es a kulcsot is elrejted valahol a kozelben

amikor a szerviz megjavitotta a kocsit, felhivnak te meg elmesz a kocsidert

igaz en kulfoldon elek es itt nagyon fajin az autoklub, de egyszer en is lerobbantam a palyan, kihivtam az autoklubbot ok meg elvontattak a markaszervizig a kocsit (ami mar zarva volt)

a szerviznel van egy zart postalada meg ures boritekok kiteve

megirtam hogy ki vagyok mi a szamom es mi a baja a kocsinak (termosztat elszallt) es a kulcsot a boritekba teve bedobtam a ladaba es taxival hazamentem

reggel hivott a szerviz hogy nekilattak a cserenek, delutan mar mehettem a kocsiert (mindezt lany letemre elinteztem egyedul ;)

2017. júl. 13. 20:19
 17/32 anonim ***** válasza:
Autópályán lerohadni és a leállósávban állni életveszélyes. Statisztikailag 5 perces a túlélési esély. Ha ezt túlléped minden másodperccel nő annak az esélye, hogy meghalsz.
2017. júl. 13. 20:51
 18/32 anonim ***** válasza:

Autópályán lerohadni és a leállósávban állni életveszélyes. Statisztikailag 5 perces a túlélési esély. Ha ezt túlléped minden másodperccel nő annak az esélye, hogy meghalsz.

Ha mondjuk kanyarban vagy kénytelen megállni akkor ez az idő lecsökken és esélyed sincs, hiszen a kamionok úgy szokták sokszor bevenni a kanyarokat, hogy félig a leállósávban vannak. Főleg, hegyes szakaszokon. (Ami persze itt nem sok van).

Ha lerohadsz így az autópályán akkor teljesen félre kell húzódni, ha van fű terület még a leállósáv mellet akkor odáig. Ki kell szállni, mellény fel. Ha van utasod annak meg kell mondani, hogy másszon át a korláton és induljon el VISSZAFELE! jó messzire, te is átmászol a háromszöggel mész 300-400 métert és kirakod majd jó messzire álltok a korláttól és vártok, hogy jöjjön az autómentő. Így legalább nem a kocsi közelében vagytok és ha baleset történik, ti nem haltok bele.

2017. júl. 13. 20:53
 19/32 anonim ***** válasza:
Amúgy meg, ha valaki hosszabb útra megy arra a pár napra kössön biztosítást. Így csak felhívod a számot és megmondod, hol vagy mi történt és további teendőd nincs. A biztosító intézi AZONNAL az autómentőt illetve azt is, hogy hova vigyen. Ha jó a biztosító akkor még szállást is keresnek neked és oda is elfuvaroznak.
2017. júl. 13. 20:55
 20/32 A kérdező kommentje:

Na a biztosítás az végre egy lehetséges megoldás, de még mindig arra lennék kíváncsi, ki takarítja el az autóm, ha nincs pénzem... biztosan van erre megoldás... és ne felejtsétek, hogy nem csak a leálló sávban lehet lerohadni...

Nem nem azt várom, hogy ingyen valaki segítsen mielőt megint ezt értelmezi valaki, hanem hogy akkor ott pénz nélkül kit tudok értesíteni, ki az aki későbbiekben be tudja rajt ezt hajtani, autóklubb lenne ez is?... nem hiszem, hogy egy belső sávban álló nem csak rám, hanem az egész forgalomra halálos veszélyt jelenző autóhoz nekem pont autoklubbot kellene keresgélnem.

2017. júl. 13. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!