Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől üt a kerékagy?

Mitől üt a kerékagy?

Figyelt kérdés
Cserélve lett a kerékcsapágy.(mazda6 2005) Ezután nem vettem közvetlen észre hogy nagy sebességnél fékezéskor rezonál az autó. Most nemrég kiderítettem hogy a vezető oldal felől (bal oldal) a féktárcsa üt. De ha a jobb oldalról átrakom a féktárcsát a bal oldalra, akkor az is ugyan úgy üt, a jobb oldalon meg a bal tárcsa szépen fut. Szóval szerintem akkor az agy nem forog egyenletesen. A csapágy előtt nem volt semmi ilyen gond. Garanciával viszem majd vissza a szervizbe. De hogyan üthet? Vagy hogyan lehet ezt kijavítani?

2017. júl. 12. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Kerék mikor volt centírozva? Nem esett le a súly? Normális szerelőnél voltál?
2017. júl. 12. 18:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Centíroztatva voltak a kerekek nem is olyan régen. De javítani nem javított a gondon, mivel ahogy írtam is a rezonancia abból ered hogy a bal oldalon a kerékagy nem fut megfelelően.
2017. júl. 12. 21:57
 3/9 Zebra3328 ***** válasza:

Mint magad is leírtad, a féktárcsa üt nem pedig a kerékagy. Ha csapágycsere előtt nem volt ilyen, akkor lehet szerelési hiba (eldeformálódott a tárcsa a leszereléskor, vagy valami szennyeződés szorult be a féktárcsa és a kerékagy közé) de lehet sofőr hiba is az oka. Mert ha nagy sebességről DÚRVÁN fékezel, akkor is el tud görbülni a tárcsa.

Vagy lenyeli a szerviz a gondodat, vagy ragaszkodnak a javításuk előtti állapot bizonyításához.

2017. júl. 12. 22:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Mint magam is leírtam nem a féktárcsákkal van a gond hanem a kerék agyal, mivel a tárcsák a bal oldalt ütnek, de a jobb oldalra felrakva szépen ütés mentesen futnak. Én arra lennék kíváncsi hogy ezt hogy lehet elrontani? És hogy lehet kijavítani?
2017. júl. 12. 22:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy a szerelő rosszul préseli be a csapágyat, uram bocsá' beüti kalapáccsal. az okoz ilyen hibát.

Mielőtt nekiesel a szerelőnek, ellenőrizd, hogy le van rendesen tisztítva a felfekvő felület a féktárcsa alatt.

2017. júl. 12. 22:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Amikor keresni kezdtem a hibát, akkor ez volt az első feltételezésem. Leszedtem mindkét oldalról a tárcsákat, mint a két oldalon ugyan olyan állapotú volt az agy és a tárcsa közötti felület. Nem volt fém tiszta, de nem is tiszta rozsda. Megtisztítottam a felületeket, de nem lett jobb. Tehát szerinted lehet hogy nem pontosan van benne az új kerékcsapágy? Ha valóban ez a gond, akkor ők a ludasak, hiszen ehhez ők nyúltak. Nem akarok nekik esni, csak azt szeretném ha nem próbálnának kibújni a garancia alól. Mert ha azzal jönnének hogy a tárcsa elferdült akkor bizony elmondom hogy bármilyen tárcsa ütni fog a bal oldalt, mivel az agy a problémás.
2017. júl. 12. 22:42
 7/9 anonim válasza:
Ehhez annyit szolnék,ha fékezéskor üt csak, akkor az nem az agy sem csapágy. az ha rosszul van bepréselve akkor az ha forog üt mindig. A fékezéskori rázás az féktárcsa vagy a kormányösszekötő - rudfej kiment. És lehet teljesen véletlenül épp most avagy mikor leütötték a rudfejet akkor kapott.
2017. júl. 13. 13:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Megoldották a problémát! A két első féktárcsát felszabályozták. Szerintük ez volt a probléma forrása.
2017. júl. 17. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Az se mindegy, hogy mikor érzed azt az ütést. Nekem csak akkor lehetett érezni amikor épp, hogy megnyomtam a fékpedált. Ha erőteljesen fékeztem, akkor nem érződött semmi, megállt az autó, mert akkor már a féknyereg is tudott mozdulni. Felszabályoztattam, de 1500-2000 km után kezdődött elölről az egész, féktárcsa csere után megint. Nekem pl. a rossz féltengely miatt rázta az egész agyat tárcsástól, és egy idő után hullámosra kopott a jobb oldali féktárcsa. Azt lehetett érezni.
2017. júl. 17. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!