Tényleg meg szokott bukni a tanulók nagy része a forgalmi vizsgán?
Első! Én tudod miért buktam? Mert a telep ipari sorompója csak 99%-ban volt nyitva, s elindultam.
Szerinted?
Első vagyok,nem akarom osztani az észt,hisz engem is megrántottak kreszből..
De..
Legalább azt 40 perces k**va vizsgát ki lehetne bírni a /sokszor felesleges és idióta/ szabályok betartása mellett.
Nem vagyok meggyőzve arról, hogy eleve nem provokatív szándékkal lett kiírva a kérdés, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy van-e értelme ilyet kérdezni.
Nem szenzáció az, ha a tanulónak elsőre sikerül a forgalmi vizsgája, mert erre is van sok példa, a kérdés az lehetne, hogy akik buknak miért is buknak meg.
A konkrét eseteket lehet boncolgatni, hogy mennyire volt jogos a bukás, a lényeg, hogy a vizsgabiztost kell meggyőzni, aki teljhatalmú úr a vizsgán.
Vannak rendes, segítőkész vizsgabiztosok, de ők sem nézik el a súlyos hibákat, és vannak szigorú, sőt szemét vizsgabiztosok, de még náluk sem lehetetlen a vizsga, de nehéz.
A bukások jelentős százalékának oka egyébként maga a tanuló.
Az benne van a pakliban, hogy hibázik, megbuktatják...
Rengetegen jelentkeznek azonban úgy vizsgára, hogy arra nincsenek felkészülve, előre meg lehet jósolni a bukásukat.
Levezették a kötelező 30 órát, még nincsenek a vizsgára felkészülve, sokat hibáznak, de ők vizsgázni akarnak...
lehet ez 40 óra vezetés után is, a lényeg, hogy igenis van különbség abban, hogy a vizsgázó az oktató javaslatára, vagy saját kérésére vizsgázik.
A véreredmény viszont az lesz, hogy a tanulók 99 százaléka levizsgázik... elsőre, másodjára, vagy sokadjára, de lesz jogosítványa
Igen jellemző.
Lényeg, hogy olyannak ne adjanak jogsit akin látszik, hogy napokon belül balesetezni fog mert nincs elég gyakorlata, tudása, önbizalma.
Kicsit arra is jó lehet, hogy visszarántsa a vizsgázót az önhittségtől. Ha nem úgy lesz meg a jogsig, hogy elsőre és azt hiszed onnantól te vagy a Jani, akkor óvatosabban fogsz vezetni, mert tudod, elsőre megvágtak.
Olyat is ismerek akivel a vizsabiztos és az oktató elvitette magát a tescoig, ahol bevásároltak vodkából, majd mikor kijöttek a boltból a biztos közölte, hogy átment. Mindössze 5 percet vezetett a vizsgán.
"Első vagyok,nem akarom osztani az észt,hisz engem is megrántottak kreszből."
Pedig pont a KRESZ az amit vagy tudsz vagy nem, a teszten nem igazán tudsz azért megbukni, mert az a szemét tesztprogram olyan szőrszálhasogató volt. Le kell ülni és beseggelni. De a szabáylok nagy részét szimplán logikával is ki lehet találni.
A vizsga már más kérdés, mert a viszgabiztos szubjektív döntéséve vagy utalva. Ha meg akar buktatni, meg is fog, akár olyan indokkal, mint a fenti sorompós eset. Mikor ha kimész az utcára hányan mennek 50 helyett 80-nal, nem állnak meg a stop táblánál, mennek át a piroson, képtelenek az indexet használni, előznek úgy hogy másokat leszorítanak az útról, stb-stb...
Kedves Kérdező!
Így látatlanban meg "merem" írni az igazságot.
A közvetlen szomszédom gépjárműoktató.
Ugye vannak az esélytelenek, a bénák, stb.
Viszont a vizsgabiztosok sem a sima fizuból élnek.
Így megbukhat egy tök jól felkészült srác, vagy lány, de ugye ha vannak hibák akkor.....
Akkor tudod a legjobban bebiztosítani magad, ha minimum 200%-ig felkészülsz.
1. oktatóm 2x buktatott meg (az egyik parkolásnál rálépett a fékre, pedig legalább 20 centire voltam egy másik autótól, simán be tudtam volna parkolni a helyre)
2. oktatóval 2 órát vezettem, elengedett vizsgázni, simán átmentem.
Szerintem autósiskola+oktató válogatja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!