Egy 50 km-es út megtétele után észrevettem, hogy a két hátsó féktárcsa forró. Vihetem szervizbe az autót?
Az autó egy 2005-ös Volkswagen Golf 5-ös. Érdekes, hogy a két első keréknél nem tapasztaltam szokatlan felmelegedést. Lehet, hogy semmi köze hozzá de menet közben néha fütyülésre emlékeztető hangot hallottam ami megszűnt ha a fékre kellett lépjek. Az autóban 5-en utaztunk és meleg volt. Nem értek az autó mechanikájához. Lehet, hogy butaságot kérdeztem de ha van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond kérem írja le.
Most vasárnap van de ha azt mondjátok holnap kérek egy időpontot a szerelőtől.
Fékezéskor általában az első tengelyen (kerekeken) van a nagyobb súly,ahogy bukik a kocsi előre,arra megy rá,és hátulról pedig jön le.
Kisebb tapadás is hátul így.
Elől általában hűtött ,van neki beáramló szélirányítás (kasztni,rendszer akármi).
Az kb szétvan hűtve.
Na meg ahogy minimálisat tekered a kormányt,már több tíz kiló levegőttudott az első keréken beszívni a fékre,a kiképzés.
Ezért általában elmondható,hogy az első kerék jobban hűtött mint a hátsó.
Na meg ha dobféked van ,az 100% hogy melegebb,mert zárt.
Ha hátul hűtött tárcsád,akkor is,egy városozás alatt jóval melegebb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!