1.8-as 16szelepes benzines Ford Focus-ból honnan folyhat az olaj?
Másfél hónapja volt komplett vezérműszett csere a főtengely szimeringgel együtt. Az autó jobb eleje alulról tiszta olaj, a féltengely is tiszta olaj és nem találom a forrását. Leszedtem amit tudtam és átnéztem alul-felül egy lámpával. Meghúztam a szelepdekni és a karter tartó csavarokat, de igazából nem volt laza egyik sem. Az olajszűrő sem volt laza. Megnéztem a szíjtárcsák belsejét, hogy melyik olajos, de mindegyik száraz, szóval nem tudom eldönteni hogy melyik szórja szét az olajat. A szervó tartályból nem hiányzik, egyértelműen a motorolaj szintje esett le, hiányzik belőle kb egy liter olaj. Egy hónapja még maximumon volt. A legtöbb olaj a generátor környékén van.
Jöhet olaj a főtengelynél úgy, hogy a vezérműszíj nem lesz olajos, de a generátor hajtó szíj meg olajos lesz? Honnan jöhet még az olaj? Előre is köszönöm!
Egy korábbi kérdés alapján neked csak azt tudom mondani, hogy sz.r az autót, add le a 'csába a bontóba :D
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__85..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!