Elektronikus és mechanikus fojtás 4 ütemű robogóban - kitolható-e a végsebesség?
Egy 4 ütemű 49ccm Yamaha Jog SA39 robogóról van szó. Körülbelül 2010-11-es gyártmány, 7 ezer kilometerrel került hozzám.
A kipufogó gyári, vakcső is van rajta. Egyéb mechanikai fojtás nem tudom van-e benne (mondjuk a csőben), az elektronikus fojtást lehetséges, hogy rejt magában.
Egyéb apró módosítással (mechanikus akadályok eltávolításával) növelhető valamivel a végsebesség, vagy az elektronika cseréje nélkül esélytelen? Nem gyorsulni akarok vele, viszont a 60-as sebességet elérve még biztosan van benne erő, tekintve hogy alig fél gázon megy. (Persze prémium üzemanyaggal tankolva, normál benzin mellett nagyobb gázt igényel)
Karburátorban nincsen fojtás, ez biztos.
Sok helyen keresgéltem, de nem nagyon találtam magyarázatot. A vakcsőnek tulajdonképpen mi a szerepe? Az eltávolítása milyen pozitív hatást hozhat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!