Ha eltávolítom a fojtást akkor gyorsabb lesz a motorom?
50ccm-esről van szó.
Jelenleg fojtással 90 a vége,és 3 lóerő.
Ha eltávolítom a fojtást akkor csak erősebb lesz vagy gyorsabb is?
Abból ki van véve a fojtás, én is ezt mondom. Mentem fojtott Aprilia RX 50-essel, nem ment az kilencvenet közel sem.
Egyébként 3 lóerő nem megy kilencvenet, az a másik. Egy gyári simson van 3 körül, az meg 45-50 körüli tempót tud.
Amúgy egy DT.
Hát pedig megy 90-et. Utazója jelenleg 70 km/h kb. És érződik rajt hogy gyengén húz és a papírjaiban is 3Le van. Full gyári a blokk,nem nyúltak hozzá. Akitől vettem (KTM-nél dolgozik) ő is azt mondta hogy bent van még a fojtás és ő sem tuningolta. Vagy ha más az áttétele és attól megy gyorsabban arról én nem tehetek.
Ha a fojtás benne van akkor 50 max. 60 a vége és bármilyen áttétellel sem lenne több, mert a fojtás lényege az hogy 45-nél ne menjen gyorsabban.
Tuti nincs benne fojtás és több mint 3 lóerő.
Hatost javítanám: A végdob csak a hangtompításban játszik szerepet, a lényeg a rezonátorban van.
Ahol le szokták fojtani ezeket a motorokat az a CDI, a kipufogó, a karburátor.
Figyelj, hogy 90et megy, elhiszem, hogy a papírjaiban 3LE van, de te pedig fogd fel, hogy fizikailag lehetetlen, érted...l-e-h-e-t-e-t-l-e-n, hogy 3LE motor 90et megy. Hiába más az áttétel, ha a motor a teljesítmény révén képtelen annyit menni.
Hiába mondja neked a KTMes gyerek (a ktm sztori nyilván kamu), hogy nem tuningolta, és van benne fojtás. Gondolom azt is mondta, hogy új dugó, főtengely, hajtókar, és új csapágyak vannak benne és még bejáratós, a hirdetés meg nyilván úgy kezdődött, hogy "eladnám szeretett megkímélt motoromat kategória váltás miatt"
Elmondhatom angolul, németül, görögül, szuahéliül is a lényeg nem változik: a DT-d teljesítménye jelen állapotban több, mint 3LE, és nincsen benne fojtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!