Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől repedhet a szélvédő?

Mitől repedhet a szélvédő?

Figyelt kérdés
2002-es Passat eredeti szélvédője magától elkezdett repedni. Nem érte mechanikai hatás, ma reggel elinduláskor indulhatott el a repedés. Mi ez? Anyagfáradás?
2017. júl. 8. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Felvert egy követ egy másik kocsi valószínűleg.
2017. júl. 8. 17:31
 2/4 anonim ***** válasza:

nem kell feltétlen láthatónak lenni pl : 0.3 mm alatt nem látod,mert a fény miatt a szemed nem észleli a fénytörést benne,de pont elég,hogy behatásra gyengítse a szélvédőt és egyszer csak bumm repedjen...

Ugyanez volt ,-10 -15 lehetett tél, lesöpörtem a havat a kocsiról munkahelyemen,kis téli ablakmosó+jégoldó,h ne fagyjon rá,amíg meleget nem tudok fujatni rá,addig 1 cigarettát bekaptam elindulok érzem,h meleget fúj (magamra először) , rá a jégoldóra az ablakmosó,90 körül megyek,egyszer csak nyílban megindul 1 repedés előttem kb 8 centis sugárban :D

Vicces dolog.

De a 3/4 centis kavicsfelverődés fél évet kibírt (megjavítattam utána,azért nem előbb mert azt mondták az üveg cserés nem javítható mert repedt ,más megcsinálta hibátlanul később)...

2017. júl. 8. 17:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze..téli ablakmosó meg cigaretta meg fűtés...😀Magától sosem reped,már korábban belementél egy combos kis kátyúba
2017. júl. 8. 18:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Kaptál egy kavicsot és a tűző nap a kavicsfelverődés szélén elindította a repedést, ami az esti "hűvősebb" levegő, majd a nyári kánikulai hullám hatására elindul és szétreped az egész szélvédőd. Ha kavicsot kapsz, első és legfontosabb, hogy le kell ragasztani bármivel, ami a kezed ügyébe kerül: ragtapasz, cellux ...stb. Mert nem kerül bele víz és szennyeződés és nagy százalékban javítható lesz a későbbiekben mg akár egy év elteltével is!
2017. júl. 10. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!