Ti hogy használjátok a kuplungot?
Természetesen igen.
El sem tudom képzelni, hogy hogy lehet úgy vezetni, hogy az ember nem rakja le a sarkát.
1-2 óra vezetés után biztosan izomlázam lenne.
néha lehet olyan cipőket kapni, amin a sarok le van kerekítve, pontosan ezért.(jópofa)
rendkívül fárasztó lenne a sarok kitámasztása nélkül.
Na persze nem kell ott tartani a lábat, de ha kell, akár egy pillanat alatt is rá lehet taposni a pedálra.
Természetesen a padlón van. Eszembe se jutott még más módszer.
Hogy lehetne másképp? A levegőben tartva? Sok kuplungolásnál, pl városban elég fárasztó lenne, arról nem is beszélve hogy ha nincs megtámasztva a sarok nem tudod olyan finoman kezelni.
Valamit nagyon össze kevertek.
Az igaz hogy amikor nem kell használni a a kuplungot akkor a padlón pihen a láb, de mikor ki kell nyomni akkor teljesen felemeli az ember a lábat és úgy nyomja ki.
Úgy nem is lehet kuplungolni hogy a sarka lent van az embernek. Vagyis én még nem találkoztam olyan autóval.
Esküszöm nem tudom, pedig húsz éve vezetek, javarészt hivatásszerűen... Ennek utánanézek, hogy tartom a lábam, ha megyek holnap valahova.
Bakker, ha megölnének sem tudnám most megmondani. :-) Járt már így valaki?
4. Vagyok.
Hát én is ki mentem a kocsihoz és úgy próbáltam ki.
"Valamit nagyon össze kevertek."
Akkor pontosítok: Amikor kinyomom a kuplungot, természetesen fel kell emelni a lábamat a padlóról,de teljesen kinyomva beleütközik a padlóba a sarkam. Felengedni úgy szoktam, hogy először csak a lábfejemet mozdítom, sarok lent, majd hogy teljesen felengedjem, a sarkamat is fel kell emelni. Már csak azért ismert utána nem tartom a pedál fölött a lábam, hanem balra félre rakom.
Legalábbis emlékezetből így rémlik. Szerintem nem is nagyon lehet másképp. De holnap meg fogom nézni én is a gyakorlatban hogy szoktam, mert most kicsit elbizonytalanítottak a hozzászólások.
(Valaki írta, így ha ez is lényeges: nem vagyok hivatásos sofőr, de rendszeresen kell munkaügyben napi 600km-t is vezetnem. Összességében 370-380e km körül tartok (balesetmentesen).)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!