Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell használni a 6....

Hogyan kell használni a 6. sebességet, mikor kell váltani dízel autóban?

Figyelt kérdés

Eddig 5 sebességes autókat vezettem benzineseket és most vettem egy dízel 1.9 Astra H-t. Szokatlan a 6. sebesség, igazából nem tudom, hogy mikor kéne használni és mekkora fokozatban.

Egyenes úton, egyenletes haladásnál 100km/h-nál bár beteszem, de ilyenkor csak 1400 fordulat/perc környékén megy a motor, ha 5-ben hagyom, akkor 2100 fordulat/perc marad.

Mikor érdemes váltani? Bizonyos km/h felett vagy fordulatszám meddig menjen el? 2000-2750 között lép be a turbó, itt éri el a maximális nyomatékot az autó.

#váltás #Opel Astra H #6. sebesség
2017. júl. 7. 11:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Főúton, ahol nem igazán lehet konstans tempót tartani, hanem 90-100 között kell menni, meg kanyarok is vannak, ott elég lesz neki az 5-ös, a 2000-2200 körüli fordulat tökéletes. 1500 alatt túl alacsony. 100-nál csak pályán tenném 6-osba, mert ott lehet elég konstans tempót tartani, de ott meg úgyis gyorsabban mész.
2017. júl. 7. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!