Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez manuális klíma?

Ez manuális klíma?

Figyelt kérdés
Vettem egy Suzuki Sx4-et, ami manuális klímás. Ha csökkentem a venti fokozatát, a kompresszor egyre ritkábban kapcsol be. Én azt hittem, hogy ventivel csak a levegő mennyiségét tudom szabályozni. De nem automata klíma.
2017. jún. 28. 23:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha egyes állásba van, ki be kapcsolgat a kompresszor, ha 4-es állásba maxon, akkor sokat megy, ritkábban kapcsol ki.
2017. jún. 28. 23:40
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem hőmérsékletet kell beállítani, akkor az manuális klíma
2017. jún. 29. 00:01
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

A manuálisnál te állítod, tekergeted a bizgentyűket.

Az automata klímánál egy vezérlőegység gondoskodik arról, hogy a beállított hőfokot tartsa.

Manuálisnál úgy tudom, hogy nem kellene neki kibe kapcsolnia. Olyan van, hogy kigyorsításnál kikapcsolhat a klíma, lehet, hogy ez történik.

2017. jún. 29. 00:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Állóhelyzetben vettem észre.
2017. jún. 29. 00:16
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha az elpárologtatóról lassan fújja le a hideget, akkor a kompresszornak kevesebbet kell dolgoznia. Ettől még nem lesz automata a klíma.
2017. jún. 29. 00:22
 6/8 A kérdező kommentje:
De akkor ez jár némi fogyasztás csökkenéssel, nem?
2017. jún. 29. 01:07
 7/8 anonim ***** válasza:
23%
Ha a kifújt levegő hőmérséklete 5-6 fok alá csökken, lekapcsolja a klímakompresszort. Teljesen természetes jelenség. Bár részterhelési tartományban elég idegesítő tud lenni (városi tempóval gurulgatás...), mert amikor a klíma bekapcsol, érezhetően megrántja az autót.
2017. jún. 29. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:
23%
És igen, kisebb lesz a fogyasztás. Ha 40 fokos kánikulában külső légbeáramlásra állítom, ventilátor maximumon, akkor alig-alig kapocsol ki. Belső keringetésen, 1-es vagy 2-es fokozaton az idő több mint felében nem működik.
2017. jún. 29. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!