Hogy működik egy manuális klíma?
Ez úgy működik, hogy ide-oda kell mozgatni.
Az Ignisben pl. a "hideg" sávban is van 5 fokozat a manuális klímánál, nem csak a ventilátor fordulata számít!
Manuális klímánál neked kell állítgatnod a befúvás irányát, a befúvott levegő hőmérsékletét és a befúvás irányát a komfortigényednek megfelelően.
Ha közben változnak a körülmények, pl hűl az idő, befelhősödik, stb, azt a rendszer nem érzékeli, mint egy automata klímánál, hanem neked kell kézzel, manuálisan visszább venni a hűtést, ventilációt. Mint ahogy azt sem tudja, hogy ha a napon álló felforrósodott autóba ülsz bele, akkor maximális hűtéssel induljon és ahogy hűl a benti levegő, úgy vegyen vissza a hűtés teljesítményéből. Kb ez a különbség a manuális és az automata között.
Ezt a ki-be kapcsolgatást én se értem... Szerintem ezzel nem tudsz spórolni, viszont elveszi a figyelmedet a vezetésről, másrészt nagyon kényelmetlen lesz, hogy egyszer hideget, egyszer meleget fúj a rendszer.
#3-nak:
Az "Utopsó" is tudja, hogy mire valók ezek a kapcsolók!
Ugyanúgy tudod szabályozni -manuálisan- a hőfokot, mint a hűtőszekrényben a szabályzógombbal! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!