Mennyire megbízható autó márka az Alfa Romeo?
Szeretnék autót vásárolni. Kinézetre és felszereltségre nagyon tetszik az Alfa Romeo 159 jtd. Mennyire megbízható autó? Melyik motorral érdemes venni, az 1.9-essel vagy be lehet ruházni a 2.4-esre is? Van amire nagyon oda kell figyelni ennél a márkánál vásárláskor?
(Sok embertől hallottam már azt is hogy olasz autót soha. Ez tényleg ennyire véresen komoly?)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Személyes tapasztalatom nincs az Alfákkal, de jót még tényleg nem halottam senkitől róla.
Szakfórumokon utána kellene olvasnod az autónak, ott hozzáértők szoktak kommentálni.
Szerelőket is megkérdezhetsz de a 90% elfogult valamelyik márka iránt.
Például ismerek olyan szerelőt aki kifejezetten utálja a Toyotákat, egy másik szerelő, pedig isteníti.
Ahány ismerős, annyiféle variációt hallok. Az egyik szerint a Francia autók használhatatlan sz*rok, a másik ugyanezt mondja a Japánról, a 3. a Németet szidja, a 4. az Olaszt... Van aki csak a VW dízeleire esküszik, van aki a benzinesér él-hal. Ez örök vita még barátok között is, rengeteg féle látásmód van, mindenkinek más jön be. Egy nagyobb családi összejövetelen még veszekedésig is képesek sokszor elmenni én meg csak röhögök rajtuk hogy képesek vérre menően vitázni ilyen ökörségekről :D
Alfából ki kell fogni a jót, ha gondos tulajtól veszed aki vigyázott rá és kellően karban tartotta akkor biztos nem lesz vele gond, feltéve ha te is figyelsz rá kellően. Ez igazából minden autóra igaz, legyen az Olasz, Japán, Német vagy Koreai. Nekem Japán autóm van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, a kopó dolgokon kívül egy fillért sem kellett még költenem rá. És nem cserélek évente olajat + szűrőt mert szerintem pénzkidobás, eddig a gyári könyvben megadott csereperiódusok szerint csináltam mindent és lassan 250 ezer km lesz benne hibamentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!