Hány pontot lehet összegyűjteni? Ha megvan a max pont akkor bevonják a jogsit? Ha igen akkor mennyi időre?
"Amennyiben a pontok száma eléri a 18-at, a vezető jogosítványát 8 napon belül visszavonja a hatóság. A vezetői engedély 6 hónap elteltével kapható vissza, azonban a vezetőnek utánképzésben kell ehhez részt vennie."
3 évig tartják számon a pontokat.
Évenként utánképzéssel csökkenthető a pontok száma 13 pontig 9-cel, 13 pont felett 6-tal.
Jesszus 1 év is elég lenne.
"További tudnivaló, hogy előéleti pontot értelemszerűen csak olyan személy kaphat, aki rendelkezik jogosítvánnyal,". Ha nekem nincs jogsim akkor miért kaptam pontot?
Az szerepel a határozatban, hogy "az eljárás alá vont személy vezetői engedélyének száma: NINCS" . A jogsimat bevonták anno és még el vagyok tiltva. Így is gyűlnek majd a pontok?
Ez nekem nem világos. Pontok "kiosztásának" alap feltétele a közlekedés. Ha nincs jogsid, nem közlekedhetsz így nem is kaphatsz pontot (bár kerékpárnál nem tudom mi a helyzet).
Pontosan mit követtél el, hogy ilyen előéleti pontot kaptál?
Kedves 8. az előéleti pontokat nem úgy osztogatják, mint a jégtáncnál! Akkor kaphatsz, ha te vagy a szabálysértő vagy a baleset okozója! Objektív felelősség alapján kiszabott bírsághoz nem is adnak pontokat. Ha mégis kapsz valamiért, akkor arról határozatot is küldenek, tehát mindig tudod hogyan állsz vele!
Kérdező:
Az előéleti pontok a magyar jogsira vonatkoznak a román jogsidhoz semmi közük. Bizonyára magyar lakcímed is van, azért kaptad az értesítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!