Kérdéseim a következőek, lehet-e otthon tárolni üzemanyagot, és nézi-e valaki hogy honnan van (külföldi, saját tankolás)?
Pl. viszem haza teli tankkal az autót, és még egy marmonkannában 10 litert, akkor ha a rendőr, vagy vámos megállít büntethető vagyok-e, vagy semmi akadálya hogy saját részre betankoljak? Esetleg elég ha a blokkot felmutatom?
Otthon (dízelből) úgy olvastam 60 litert is lehet tárolni megfelelő tárolóedény(ek)ben. Erre melyik jogszabály érvényes?
Sok üzemanyagot nem érdemes huzamosabb ideig tárolni, mert egyrészt romlik a minősége a nem megfelelő fürölmények miatt, másrészt lerakódhat a kanna aljában üledék és ha azt beleöntöd a dízel autódba, sokkal nagyobb kárt csinálsz vele, mintha mindig elmennél kútra tankolni.
Egy ideig én is filóztam ezen, hogy bevásárolok üzemanyagból jócskán, de mára már rájöttem: semmi értelme. Ezért vannak a kutak!
Az autódban max. 240 litert szállíthatsz legfeljebb 60 literes szabványos tartályokban, kannákban. Ez felett már vonatkoznak rá az ADR szabályok.
Ebből következik, hogy ennyit otthon is tárolhatsz gond nélkül.
A '70-es évek elején nálunk otthon mindig volt fűtőolaj 1-2 hordóval (200-400 liter) mert olajjal fűtöttünk. De a legtöbb helyen volt ennyi, az óvodában meg az iskolában ennél jóval több volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!