Milyen autó ajánlott kezdesnek? (megvasarolni)
Hozzáértőktől tudom "mármint igaziktól" de itt is néha elmondják hogy 5-6000 eurótól vannak a már elfogadható E46-os BMW-k. Én is ezt látom hogy ennyiért már éppen hogy elfogadható állapotúak vannak de még mindig nem a legjobbak.
Néha előkerül 1-1 emberke aki azt állítja hogy ő 1000 euróért is vett és találkoztam is már ilyennel aki kínált eladásra ilyen olcsót azt állítva hogy patika állapot de a járgányt személyesen is megnézve kiderült hogy belül rendesen rozsdásodik majd szét esik és nagyon sok volt benne a km és különböző motorhibái voltak és már a műszakin se ment volna át ismerős nélkül.
Sokat kínálnak olcsón de ezek a német autóbontók elől lettek elhozva és a karosszéria felpolírozása és a km óra visszatekerése után nagy haszonnal próbálják őket eladni szegény balekoknak.
320d-ből van nagyon sok de ez nem jelenti azt hogy ezek nagyon jó választások lennének. Nem igazán ajánlják hanem helyette a benzineseket ami teljesen logikus mivel a benzinesekben kevesebb a hibalehetőség és bár azokat se olcsó fenntartani azért többet lehet spórolni a költségeiken mint amennyit a gázolaj árán spórolnál.
Ha csak a kérdésre szorítkozunk hogy milyen autó ajánlott kezdésnek akkor nekem jobb tippem van. A Peugeot egy titkos tipp mert olcsók és egyáltalán nem rosszak és még jól is illenek egy olyan fiatal nőhöz mint te. Abból pl nem rosszak a dízelek mert a HDI motorokról elég jók a visszajelzések.
a "megéri" és a "bmw" sosem szerepelhet egy mondatban.
BMW-t sosem azért vesz az ember (ha épeszű), mert olcsón fenntartható, hanem mert jó vezetni, kényelmes stb, és erre hajlandó áldozni. Nem megvenni nehéz egy ilyen autót, hanem használni.
Ha megvan a típus és mindenképp tetszik, akkor a kínálat teteje a vállalható/jó állapotúak általában, innen érdemes választani. Ha nem innen választasz, hanem veszel egy lerúgottat, pénzben ugyanannyit elköltesz, csak nem az autóra közvetlen, hanem a következő szervíznél. Akkor már egyszerűbb rögtön jobbat venni, esetleg több extrával.
Mire figyelj? Ne rohadjon (kombinál csomagtérajtó körül, sárvédőívék, ritkán küszöbök, üzemanyagbetöltő nyílás körül esetleg), a szívósornál az örvénycsappantyú le legyen dugózva/ rendben tartva (ha rendben kell tartani akkor azt miután megvetted neked kell intézni), mint ahogy az E39eknél az ülésfoglaltságjelző eltörhet (az ülésben), mivel ezekben van már kettőstömegű,illetve a dízelekben turbó is, ez plusz egy nagy költség lehet, ha valamelyik feladja. Az óracsoport és a MID hajlamos a pixelhibára. stb stb stb
Nem vennék elsőre ennyire drága autót, kivéve ha más autón már rendesen megy a vezetés, kezdőként mindenki gyakrabban hibázik, egy swiftet végighúzni nem akkora tragédia mint egy E46-ot (szerintem).
Ahogy néztem már volt egy BMW-s kérdésed.
Ha magadnak jót akarsz, akkor ne BMW-vel kezdj, hanem egy hétköznapi de megbízható autóval, amit olcsón fenn tudsz tartani, aztán ha lesz rá lehetőséged anyagilag, akkor jöhet egy értelmesebb BMW az élmény kedvéért.
E46-ot is sokan szeretik, de ha dízel kell és az élmény is fontos, akkor 330d, a 320d sem egy rossz autó ilyen tekintetben, de azért a 3-as széria java mindig is a 330 volt ha dízel ha benzin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!