Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek miért nem olyan igényesek az autóikra?

Figyelt kérdés

Ez még azokra is igaz, akik egy Swiftttől,F/G Astrától jobb,komolyabb autót tartanak.

Laktam Ausztriában, ott sincsen mindenkinek vadonatúj autója, bár a legtöbben azt kedvelik.

Viszont vannak, akik ragaszkodnak a 12-15 éves autójukhoz.Viszont, ha megnézünk egyet is, patika állapotú.

Ausztriában az autókozmetika sokkal elterjedtebb.Nálunk is terjed, de a legtöbben "úri huncutságnak" vagy autób_zi férfiak flancolásának tartják.

2017. jún. 23. 19:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Egy 17 éves Suzuki Swift-el járok. Ütött, kopott, ki tudja hány százezer kilométert futott. Annak idején jobban meg kellett volna néznem mit veszek, de első autó, rózsaszín köd, 0 tapasztalat... szóval jó néhány vagon pénz bele lett ölve.

Igyekszem tisztán tartani, kívül-belül. Csak kézzel mosom, még waxolom is, pedig az autó egyátalán nincs olyan állapotban, ami indokolná a túlzott törődést. Talán már átestem a ló túloldalára. Nálam "igen, többször is" a válasz arra a kérdésre, hogy télen/tél óta mostam-e alvázat. Kapott plusz szigeteléseket, szerintem (bízom benne) jóval csendesebb mint egy átlagos régi Swift, de ettől azért még van hangzavar. Nincsenek barátaim, ismerőseim, ez azért érdekes, mert ha valaki rajam kívül mégis beül az autóba, dícséri a tisztaságot, pedig valamelyik előző életében egyértelműen dohányos volt az autó és nem könnyű a foltokat, szagokat eltüntetni. Kívülről nincs túl jó állapotban a fényezés, törve is volt, mégis dícsérték már néhányan, amin én is csodálkoztam.

Imádok vezetni, meg kell is, gyorsan szaporodnak a kilométerek, így hosszú távon agyamra menne ha valami nem úgy működne ahogyan kell. Pedig van ilyen is, de kis dolgok és még ingerküszöbön belül vannak.

Ez vagyok én és látok bőven ellenpéldát, mert az átlag tulajdonos nem olyan, mint én. Sokaknak csak közlekedőeszköz, használat helyett elhasználják, karbantartásban az anyagi lehetőségei is korlátozzák, meg le is sz@rja ha piszkos vagy tönkremegy valami. Rozsda, az alvázvédelem szerepét a sár látja el, minden oldalról maszatos üvegfelületek, ha bármihez hozzáérek ragadok a kosztól, bűz, szemét stb. Olajcsere mi az, fagyálló, fékfolyadék stb. szintén. Más kétévente egyszer mosatja, mert megy műszakira, de akkor szakadó esőben is beáll alvázmosásos fullos programra. Aki meg hetente mosatja géppel a vadi új autóját, amin jóformán a lakk sem száradt meg. Milyen lesz az a fényezés rövid időn belül... Mindenki máshogy csinálja/nem csinálja/nem érdekli/nincs pénze rá.

2017. jún. 24. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!