Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó estét! Skoda favorit glx...

Jó estét! Skoda favorit glx vákuumos előgyujtás szabályzó hogy néz ki? Lehet azt külön kapni? Azt mondta a szerelőm hogy nincs előgyujtásom és kell bele egy másik szabályzó.

Figyelt kérdés
Bementem az autós boltba hozatni egyet,de szerintem porlasztós vákuumdobot hoztak.(nem én mentem érte mert én dolgoztam) Pedig még ki is jött a kocsihoz megnézni.
2017. jún. 21. 00:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Hogyan néz ki? Az osztófej oldalán van egy vákuumdob, ami be van kötve a szívósorba egy csővel:

[link]

Létezik külön vákuumdob is:

[link]

Belül van még egy röpsúlyos szabályzó is.

A vákuumot könnyű ellenőrizni, és ha nincs összerohadva, szinte sose megy tönkre. Megszívod a csövet és ha mozdul, akkor működik.

Az előgyújtást pedig az elosztó elfordításával lehet szabályozni.

Szerintem.

Ha netán elektronikus gyújtásod van, akkor abban semmilyen vákuumdob nincs, mindent az elektronika szabályoz.

2017. jún. 21. 09:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Zsolti, a kérdéseket ide írd!

Nem esik szét az elosztó ha kiszeded, csak vigyázz, hogy mindent ugyanúgy tegyél vissza, mert nem fog beindulni, és legózhatsz vele egy darabig mire kitalálod melyik gyújtókábel hová megy. Szóval érdemes összejelölni.

Bár kiszedés nélkül is körbe lehet forgatni.

Már kérdeztem: biztos, hogy nem működik a vákuumdob?

Az előgyújtást se találomra szoktuk beállítani, hanem vagy műszerrel gyújtás jelre, vagy stroboszkóppal. Ez utóbbi arra is jó, hogy megmutassa a fordulatszámmal hogyan változik az előgyújtás szöge.

2017. jún. 23. 15:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Jó estét! Az előgyújtás mitől állítódik el?
2017. jún. 24. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!