Ennyibe kerül egy komplett motorfelújítás?
Lada...
Ha sérült,vagy már tényleg kopott henger miatt kell fúrni amikor a gyűrű nem tud már teljesen minden olajat lehúzni és ezért elég a maradék "eszi az olajat".
Viszont ha jól tudom ilyenkor nől az átmérő,ami akár új szett dugattyúért ,vele együtt gyűrűk is kellhetnek...
Olcsóbb a bontott motor...
#1: Igen, dugattyúszett is kell. Ez benne is van mindkét árban.
#2: Értem. Akkor ott nagyon komoly alkatrész összegek lehettek.
Közben felhívtam a régi szerelőmet. Annyit mondott, hogy ő is sokallja és ha tehetem vigyem vissza hozzá. Kicsit később vissza is hívott, kiszámolta hogy pontosan mennyiben lenne:
fúrás: 15e
dugattyúk: 4x10e
dugattyúgyűrűk: 15e
szimeringek: 2e
tömítések: max. 10e
Mondta, hogy ha már eddig szét lesz szedve, akkor kalkuláljam bele hogy esetleg csapágyakat is cserélni kellhet (azt elvileg az előző tulaja nemrég cserélt, de ettől még lehet kopott). 100 ezren belül garantálni tudta hogy megáll. Úgyhogy majd hétvégén megyek is hozzá, azért mégse 170 ezer mint itthon.
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat, ment a Zöld kéz :)
Ezekről nem volt szó. Így utólag már rájöttem, hogy elírtam a címben, nem komplett motorfelújítás lenne, csak amiket említettem. Elnézést.
Ennek tudatában már szerintem Ti is sokalljátok a leírásban említett összeget, nem?
Az előző tulaj mondta, küldött róla fotót is. Nagyon becsületesen elmondta, hogy milyen hibái vannak, végig vezette hogy miket mikor cserélt benne. Sajnos a legelső tulaj mikor megvette "neki nem mondták hogy olajat is kell cserélni" elven elment vagy 50 ezret vele, meg utána sem volt valami jól karbantartva. Mára már eléggé eszi is az olajat.
Ezekből tudom, hogy ezt kell csak javítani rajta (ha minden igaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!