Hogyan tudok kisautóról átszokni nagyobbra?
Úgy hozta a sors, hogy kis Swiftem karosszériáshoz kapott beutalót, mivel annyira rossz állapotban van így nem tud hű társam lenni, csak potenciális veszélyforrás.
Addig egy Kombi A Omegát kell, hogy vezessek, vagy utasként mehetek busszal, mivel nem szeretek várni, főleg nem buszra ezért marad a kombi Omega. Nos, pici Swifttel bárhová beálltam centiztem, akár egy 4 méteres parkolóba is úgy, hogy 10-10 centin gazdálkodtam. ( szervó nélkül!!!!) most viszont egy 4 méter 80 centis autó és még kicsit szélesebb is kicsit nehéz ezt utánozni, mindig ki kell szállnom megnézni, hogy nem e koccolom le, és olykor el is nézem, mert ott még van 30 centi... Meddig lesz furcsa? Van erre valami praktika? Gyakorolni gyakorlok vele mindig , de élesbe nehezebb.
19/F
Hát én sose értettem azokat a sofőröket, akik "érzik" hogy az autó orra ott még elfér. Aztán elég ha csak ezer esetben egyszer érzi rosszul és már meg van a baj. Én inkább a szememnek hiszek, mint a szubjektív érzéseimnek! Amit nem látok, oda nem állok be. Ha kell, szállj ki, nézd meg! Én inkább megteszem, mint hogy összetörjem a saját vagy más autóját. Ezzel a módszerrel ahova akartam eddig mindenhova be tudtam állni normálisan. 18 éve vezetek, ez alatt sok autó megfordult a kezeim között, de eddig egyetlen karcolást se okoztam egyiken se.
Mondanám, hogy szereltess be tolatóradart/kamerát, de mivel csak átmenetileg használod az Omegát, nem érné meg.
Az extrém szűk helyeken való manőverezést leszámítva egyébként hamar meg lehet szokni a nagyobb autót. Pl mikor a kis 4,25m-es ferdehátú 5 ajtós autómból átülök a céges furgonba, csak addig szokatlan, amíg ki nem érek a telephely kapuján. De a legelső úton is pár km alatt meg lehet szokni.
#4,6: Végre valami normális hozzáállás.
Olaszországban, Franciaországban a kéziféket sem húzzák be parkoláskor, mivel teljesen normális, hogy ha valaki nem fér be/ki akkor az előtte/mögötte állókat arrébb tolja.
Sávok nem mindenhol vannak, annyian közlekednek párhuzamosan amennyi épp elfér, és egy sima meghúzás miatt ki sem szállnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!