Milyen autót vennétek 3,5M-ért?
Ennyiből én új Swiftet vennék. Városi használatra a legjobb.
A km óra állást meg felejtsd el, mivel abban manapság nem lehet megbízni, még akkor sem, ha vezetve van a szervizfüzet. Nincs rá garancia, hogy melyik autónál van visszatekerve. Ezt "okosba" ezt simán meg tudják oldani ismerősök által.
Nekem is van szervizkönyvem és mindig hordom márkaszervizbe ahol rendesen van beleírva minden és nincs okosba visszatekerve vagy feleslegesen kitöltve. Igaz hogy nekem számlák és vizsgalapok is megvannak. T.i. csak kevés embernek van okosba ismerőse és nekem ha lenne is akkor se venném rá bűncselekményre mert hogy ezek azok lennének már egy ideje.
Ahhoz szerencsére nem kell ismerős márkaszervizben hogy lekérdezzék neked a szerviz történetet az adatbázisukból alvázszám alapján. Elég csak szépen kérni.
De a külföldről hozott autókat sokszor tényleg vissza szokták tekerni mert azok legalább a magyar rendszerben nincsenek benne és megtehetik lebukás nélkül. Mert ilyen használt autós ismerősöm van viszont és sokat mesél a többi használt kereskedő dolgairól. Az ismerős ugyan nem de egyes külföldről autót beszerzők vesznek hamis szervizkönyvet is hozzájuk. De ezeken látszik hogy nem teljesen ugyanabból a papíranyagból vannak mint a gyári könyvek hiába mondják hogy az is gyári. Én is láttam már ilyet. Ezzel már ki lehet szűrni a hamis szervizkönyveket. Sok külföldről származó gyanúsan olcsó és kevés km-el árult autóval adnak szervizkönyvet és ezek azok amiknél úgy vették utólag.
A kor és km arányáról szóló gondolatmenetet abban javítanám hogy ugyanannyi pénzért vagy fiatalabb lesz de több km-rel vagy idősebb autó de kevesebb km-rel. Ha fiatalabb is az autó és kevesebb is a km benne és viszonylag olcsó is akkor az már nagyon gyanús. Mert senki nem fog eladni olcsón egy megkímélt autót mert hiszen a német se bolond.
Nem mindegy hogy kitől veszed. A nagy dumás nagy kofákkal vigyázz mert a legveszélyesebb. Szerény eladókkal lehet jól járni és az se baj ha nem beszél sokat mert úgyis elviszed átnézetni a gépezetet. Ezt a kört nem lehet vagy nem ajánlott megkerülni. Ha teheted akkor hivatalos márkaszervizbe vidd el mert ott csak teszik a dolgukat és törekednek a szabályosságra és később jól jöhet a hivatalos szakvéleményük. Ott is előfordulhat hogy valamit nem vettek észre de kisebb arányban mint máshol.
Az is egy jó opció ha új autót veszel mert városba egy kisebb olcsóbb is megfelelő lehet és ezzel kapcsolatban van a legkisebb rizikó.
Új Opel Astra J 1.6.
Az utolsó darabokat ha jól rémlik ilyen 3,7M környékén szórták ki. Talán még akad belőlük...
Városi használatra az Octáviát felejtsd el. úl nagy hozzá. A Kényelmes ugyan, de feleslegesen nagy városozáshoz. CRTDI-k részescskeszűrői nem szeretik a várost, a TSI-knek meg rossz a híre az első generációjuk miatt. Bár állítólag idő közben kinőtték a gyerekbetegségeiket.
Ha méretben és kényelemben már elfoadható, akkor elsőként Honda Jazz-t ajánlanék, ha pedig kicsivel nagyobb/komfortosab kell, akkor pedig Toyota Priust. Ezek tökéletes városi járgányok. Szívem szerint én Priust vennék és ha lenne még rá plusz egy millióm akkor a plug-in hibridre is futná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!