Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell parkolni?

Hogyan kell parkolni?

Figyelt kérdés
Párhuzamosan, jobbra, balra előre és hátra, tehát minden lehetséges irányba. Minden jól megy, az oktatóm is mindig megdicsér, hogy milyen ügyesen vezetek stb., én is így érzem, de a parkolás az kész katasztrófa...Nem is nagyon gyakoroltuk, max. négyszer parkoltam egész életemben, illetve a vizsga előtt közvetlenül elgyakoroltuk az összes lehetséges változatot, volt, amit akkor csináltam életemben először, de ugye, ott is ott volt az oktatóm, aki segített nekem. Aztán a vizsgán meg is buktam mert nem tudtam beparkolni... A saját kocsinkat egyáltalán nem tudom vezetni, (nem is lenne legális) így csak az órákon tudok gyakorolni, de ott meg általában mindig sietni kell, nincs idő normálisan átgondolni megérteni, gyakorolni, hanem az oktató is siet, türelmetlen stb...Szóval szeretném picit legalább elméletben megérteni, átlátni a dolgokat és örülnék, ha tudnátok adni néhány tanácsot, hogy mit hogyan célszerű csinálni, mikre kell odafigyelni stb.
2017. jún. 14. 19:25
 1/6 Mosqu!to ***** válasza:
100%
Ezt mondd el az oktatódnak is és hangsúlyozd neki,hogy szeretnéd a parkolást gyakorolni! Főleg ha a vezetés már szépen halad... Az oktató van érted és nem fordítva!
2017. jún. 14. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez autó függő elméletben egyszerű , de gyakorlatban nem mivel nincs mindig akkora hely hogy lazán be férjen

Én a jogsinál a forgalmi vezetésen kívűl éjszaka nagybevásárlóközpont üres parkolójában gyakoroltam apámmal szépen ki bolyáztunk több lehetőséget amik előfordulhatnak és úgy gyakarolotam

Vizsgán elsőre át mentem igaz az oktatómmal vizsga elötti utoljó hétvégén pluszba rá gyakoroltunk hiába volt meg a 29 óra vezetésem meg mondta hogy ha akarom ő nem fog plusz díjat felszámolni csak a benzin pénz és egy egész nap gyakoroltunk ami igaz annyib szerencsém volt , hogyaz okatató autó egy elég rövid vw golf volt amivel meg apuval gyakoroltunk az egy jóval nagyobb skoda superb kombi

Tudom ez a gyakrlási módszer se teljesen szabájos , de üres pqrkolóban gyakaroltam a családi kombival éjszaka plusz a parkoloból nem mentem ki

Nagyobb kocsin jó gyakorolni pluszba mint az oktató autó szerintem .

Sok sikert ! :)

2017. jún. 14. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Figyelj a parkolási "praktikákra". Ha az oktató azt magyarázza hogy:"...amikor a vállad egyvonalba kerül a melletted lévő autó első oldalával tekerd a kormányt...stb.

Ha ezeket "begyakorlod"nem lesz baj. Az oktató azért magyarázza mert ő ismeri az autóját és ha ezzel fogsz vizsgázni akkor így jobban rögzül. Aztán meg (mint majd mindenki) remélhetőleg megtanulod magadtól is mit/mikor/mire kell figyelni és viszonyítani. A probléma az kezdőként hogy nem vagy tisztában a jármű méreteivel...

2017. jún. 14. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

...pl kis segítség(több ilyen magyarázó video is elérhető a neten):

[link]

2017. jún. 14. 19:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hát igen ez az, hogy hiába vezetem már régóta ezt az autót (szinte egy éve) és hozzá vagyok szokva, azért a méreteivel még van problémám, hogy hol fér el, hol nem fér el, mennyire vagyok közel stb. Most megbeszéltük, hogy ne magát a vezetést gyakroljuk mert az már megy, hanem csak egy-két órákra menjünk el itt helyben parkolgatni mert azt jobban kellene gyakorolni, aztán, hogy ezzel mi lesz gyakorlatban azt nem tudom, de remélem, hogy nem feledkezik meg erről az ígéretéről... A saját kocsinkat egyetlen egyszer próbáltam meg vezetni, de teljesen más, egyáltalán nem tudom kezelni, vezetni úgyhogy teljesen felesleges lenne azon próbálkoznom mert biztos vagyok benne, hogy semmit nem tudnék vele megcsinálni.
2017. jún. 14. 20:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez esetben ne foglalkozz másik autóval csak amivel tanulsz(vizsgázol) mert csak megzavar...

Szokd azt a járművet aztán sikeres vizsga után majd "betöröd"(na jó ez gonosz volt...:)) a sajátotokat. A vezetést,parkolást majd csak élesben sikerül igazán megtanulnod.

2017. jún. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!