Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az M3 bevezetőn meg lehet...

Az M3 bevezetőn meg lehet állni parkolni?

Figyelt kérdés
Azaz a három sávos út külső sávjában megállni, kivenni a kulcsot a kocsiból és elballagni. Megállni tilos tábla nincs kint és az még nem autópálya, csak egy főút. Szóval elméletben megoldható.

2017. febr. 13. 20:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
hajrá mindenhol meg lehet állni csak aztán legyen tököd is hozzá
2017. febr. 13. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Hely az tuti lesz!
2017. febr. 13. 20:38
 3/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
59%
Nem állhatsz meg olyan helyen, ahol indokolatlanul akadályozod a forgalmat. És az M3 bevezetőn ha megállsz akkor akadályozod. Az, hogy ott van dolgod, az nem indok.
2017. febr. 13. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
62%

Tanultál amúgy KRESZ-t?

Lakott területen kívül, főútvonalon megengedi a szabály a megállást arra az időre, amíg valaki kiszáll, vagy beszáll, azzal a feltétellel, hogy a forgalmat akadályozni tilos.

Lakott területen kívül, főútvonalon várakozni egyértelműen tilos! (kivenni a kulcsot a kocsiból és elballagni)

2017. febr. 13. 21:31
 5/11 Koplárovics Béci ***** válasza:

#4: az M3 bevezető lakott terület.

[link]

2017. febr. 14. 07:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez egy elméleti kérdés, nem akarok megállni csak jártam már arra többször és megfordult a fejemben, hogy lakott területen belül vagyok ahol nincs kint megállni tilos tábla és a mellettem elhaladó autók is elférnének. Amúgy az utolsónak: szerintem nem akadályoznám a forgalmat, mivel a mellettem lévő sávokban elférnek. Ugyanez igaz sok esetben. Pl, Újpest Árpád út ami 2 sávos és ahol nincs kint a tábla az út mellett, ott meg is lehet állni. Egyelőre nem győztetek meg az ellenkezőjéről.
2017. febr. 14. 08:54
 7/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
62%
Nem akadályoznád a forgalmat az M3 bevezetőn??? Jártál te már valaha rajta? A 3 sáv is gyakran kevésnek tűnik, nemhogy kettőre szűkítve. Illetve erősen balesetveszélyes is.
2017. febr. 14. 09:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Ahol folytonos vonal van az út szélén, tilos megállni.
2017. febr. 14. 10:24
 9/11 anonim ***** válasza:
N.E.M. Nem véletlenül nem látsz ott senkit parkolni.
2017. febr. 14. 11:23
 10/11 A kérdező kommentje:

Jó akkor kérdezem másképp, mert látom nem megy a szövegértelmezés: miért van az, hogy a Váci úton, M1-M7 bevezetőn stb. ahol azért nagy sebességgel lehet haladni lakott területen, ott minden egyes útkereszteződés után ki van téve a Megállni tilos tábla, mutatom:

[link]

, míg az M3 bevezetőn NINCS kitéve, mutatom:

[link]

Mi az oka ennek? Miért nincs szükség táblára, ha itt nem lehet megállni? Balesetveszély az M1-M7-nél is van.

2017. febr. 15. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!