Milyen olaj kell ebbe az autóba?
file:///C:/Users/User/Downloads/Ford_Castrol_Oil_spec_Booklet_A5_HU_vegleges.pdf
Googel hamar megtalálta nekem, és e szerint 5w20at tgeyél bele mondjuk castrolt vagy mobilt
Hányas évjárat?
10w40 mehet bele ha 2005 alatti. Afölött 5w40.
Kedves Crudy, már másodszor kell, hogy veled ellenkezőleg kell, hogy reagáljak, bár tudom, hogy a jó szándék vezérel, ezt látom a hozzászólásaidból. :-)
Ebbe a C-Max-ba Ford szervízben Ford gyári motorolajat öntenének 5W-30-as viszkozitással. Nem drága az sem.
Ugyanennek a Castrol megfelelője a Magnatec 5W-30 Ford A1/A5 specifikációjú olaja.
Sok szervízben az idő és a megtett km-ek számával egyenes arányban 10W-40-es olajat is simán beleöntenének, de véleményem szerint egy kevés, 150e km-t megtett autó még bőven megérdemli az 5W-30-ast.
Hú, a végén még én is "olajnáci" hozzászóló leszek, pedig ezt messziről szeretném elkerülni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!