Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Erős autóhoz más jogosítvány...

Erős autóhoz más jogosítvány kell?

Figyelt kérdés

Ma reggel az egyik barátom megjelent nálam egy átalakított Toyota Suprával. Úgy kapta mára kölcsön, hivatalos versenyautó, sport rendszámmal, 680 Lóerő körül. El is akart vinni egy körre, de még a városból sem értünk ki. Ellenőrzés során megállítottak és azt mondták neki, hogy ezt az autót a jelenlegi jogosítványával nem vezetheti, mert átlépett egy bizonyos teljesítményszintet. Nem akartuk elhinni, hogy ez lehetséges. Végülis sikerült lebeszélni a rendőrt a büntetésről, csak figyelmeztetést adott.

Na már most ilyen van? Amióta hazaértem ezt próbálom megkeresni valamilyen törvénybe foglalva, de nem találtam meg.

2017. jún. 10. 10:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Kedvesebb fű, kevesebb drog/gyógyszer, kevesebb alkohol!

És akkor talán kevésbé hihetetlen hülyeséggel állsz elő!

Sport rendszám??? Vatafakk?

2017. jún. 10. 10:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy hívják, két betűs: SP.
2017. jún. 10. 10:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Pedig jól tudtam, tényleg így hívják: [link]

Ha nem értesz hozzá, akkor kár kommentelni.

2017. jún. 10. 10:46
 4/13 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező!

Húzzál a sunyiba egy négy éves cikkel, meg egy kitalált sztorival!

2017. jún. 10. 10:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Rá kell keresni, ez a második találat és ez "csak" egy éves: [link]

Akkor ilyen tényleg nincs? Mármint, hogy más típusú jogosítvány kell hozzá. Azért kérdeztem mert nem értek hozzá, a barátomnak is csak három éve van, ő sem hallott még ez előtt erről.

Miért lenne kitaláció? A sportrendszámmal meg a bajotok? Létező dolog, nem két ilyen autó van az utakon, elég csak betekinteni 1-1 rally válogatásba.

2017. jún. 10. 11:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy más jogosítvány kell hozzá.

Talán egyéb adminisztrációs probléma volt.

"Aki sportrendszámot igényel, az ezzel együtt ideiglenes forgalombantartási engedélyt kap, és a sportrendszámmal rendelkező autó egy évben 90 napon keresztül közúton is közlekedhet a forgalomban. Aki ilyen autóval közlekedik, annak minden esetben indítási naplót kell írnia, mert csak így közlekedik a jogszabályoknak megfelelően."

[link]

Vagy az indítási napló nem volt írva, vagy már megvolt erre az évre a 90 nap.

2017. jún. 10. 11:09
 7/13 A kérdező kommentje:
Indítási napló, na az nem volt. Ez tényleg lehetett probléma. Köszönöm a választ. De akkor miért a jogosítványra fogták rá, hogy az nem jó?
2017. jún. 10. 11:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Hülyeség az egész sztori, tényleg van sok olyan rendőr, aki nincs tisztába a dolgokkat, de olyat azért egy sem mond, hogy más jogosítvány kellene egy erős autóhoz...
2017. jún. 10. 11:39
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Igy valószínűbb hogy a "legáltalánosabb" okmányra hivatkoznak...

A lényeg ezek szerint hogy a sofőr nem rendelkezett a szabályosan vezetett dokumentekkel.

(Tényleg...Miért is kell versenyautóval indokolatlanul közlekedni közúton...?)

2017. jún. 10. 11:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Voltam most a tulajnál, itt lakik a szomszéd utcában. Őt is meglepte a dolog, ilyennel még nem találkozott, pedig már 3 éve használja az autót közutakon is. A rendőrkapitányságon utána járt az ügynek, ott sem értik miért hivatkozott a jogosítványra a kollégájuk, de mivel semmi nem lett belőle így jobban most nem is folynak bele.

Tréler hiányában muszáj közúton is közlekedni vele, ezért is van rajta ilyen rendszám, hogy ez megtehető legyen, illetve hogy minden egyes javítás/módosítás érdekében ne kelljen kétszáz kilométert szállítani a legközelebbi versenypályához. Legalábbis nekem régebben ezt mondta a tulajdonosa.

2017. jún. 10. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!