Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valaki az utcán burnout-ol...

Ha valaki az utcán burnout-ol az milyen bírásog kap? (Burnout=Gumiégetés)

Figyelt kérdés
A neten egy csomó videót látok hogy áll mondjuk a pirosnál egy kocsi elkezd gumitégetni és megállítja a rendőr.Kaphat ezért valamilyen bírságot vagy büntetést?
2017. jún. 9. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Minek az ilyet büntetni, bünteti őt a sort ilyen ésszel.
2017. jún. 9. 11:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt így nem tudom megmondani mennyi Ft, lehet csak figyelmeztet.

Viszont ilyen cselekménnyel kimeríti a közúti veszélyeztetés és a csendháborítás fogalmát, ez utóbbit csak HA olyan helyen teszi.

Ebből kell/lehet kiindulni.

2017. jún. 9. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyén- és helyzetfüggő.

Nekem tavaly volt egy nem túl komoly balesetem, előzés céljából egy másik autós átjött az én sávomba emiatt nekem fékeznem kellett és így le is csúsztam az útról egy szántóföldre. Mivel nem volt a kocsimban blokkolásgátló, szép nagy guminyomot hagytam. Az előző fél természetesen azonnal elhagyta a helyszínt engem meg jól megbüntettek mert megrongáltam az úttestet (guminyomos lett). Ha valaki direkt csinálja ezt (gumiégetés), akkor simán el tudok képzelni akár jogosítvány bevonást vagy 100 ezres összeg körüli bírságot is.

2017. jún. 9. 13:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 😊
2017. jún. 10. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!